ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 21 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Mer börstips på Twitter

Twitter har blivit en ny mötesplats för finansfolk, rapporterar Dagens industri. Och på mikrobloggen blir många experter mer frispråkiga.

På mikrobloggen Twitter, där användarna kan skriva korta meddelanden som är maximalt 140 tecken på inlägg, frodas frispråkigheten. Med hjälp av sociala medier kan småsparare få direktkontakt med insatta personer.

En twittrande finansperson är Erik Lidén på fondbolaget Scientia. Han tycker enligt Dagens industri att de åsikter som förs fram om börsen på Twitter är skiljer sig från vad som skrivs i andra medier.

”Vill man veta riktigt bra saker om börsen ska man leta på Twitter. Där hittar man er sanning. Det blir mycket mindre skräddarsytt och planerat, och mer som personerna verkligen tänker”, säger han till Di.

Bloggaren Christina Söderberg, som försöker slå börsexperter genom att köpa billigt och sälja dyrt, berättar att hon följer nyhetsbyråer och privatpersoner som till exempel daytraders.

För den som är intresserad av tidningen Dagens industri och di.se finns flera möjligheter. Till exempel twittrar både analytikern Henrik Mitelman och en av tidningens nyhetschefer, Klas Granström. Di.se-redaktionen har ett eget flöde.

Tyck till