1515

Asienbörser: Uppåt på yenförsvagning

Börserna i Asien avancerade på onsdagen med stöd från ett starkare amerikanskt inköpschefsindex för tjänstesektorn, stigande råvarupriser och en svagare yen. Förhoppningar om positiva besked i USA:s president Barack Obamas stundande jobbplan bidrog också till det goda humöret.

Omkring klockan 7.45 var det regionala indexet MSCI Asia Apex 50 upp 2,8 procent.

På tisdagseftermiddagen svensk tid lämnade amerikanska Institute for Supply Management, ISM, sitt inköpschefsindex för den amerikanska tjänstesektorn för augusti, som visade en uppgång till 53,3 från 52,7 i juli. Analytikerna hade räknat med ett index på 51,0 för augusti, enligt Bloomberg News snittestimat.

Det stigande indexet, tillsammans med en försvagning av den japanska yenen, fick fart på asiatiska exportorienterade aktier, särskilt bolag med stor exponering mot USA.

Honda Motors ökade 2,0 procent och Toyota steg 3,3 procent i Tokyo. Samsung Electronics var upp 6,2 procent i Seoul.

Stigande priser på råvarumarknaderna gav stöd till råvarurelaterade aktier. Gruvjättarna BHP Billiton och Rio Tinto avancerade 3,6 respektive 2,9 procent i Sydney. I Hong Kong noterades Kinas största oljebolag inom offshore, Cnooc, 2,9 procent högre.

Stämningen bland investerarna i regionen delades mellan argument om att värderingsnivåerna ger tillfälle till fyndköp å ena sidan, och maningar om försiktighet då globala ekonomiska fundamenta fortsatt är osäkra.

Gryende förhoppningar om positiva besked i samband med att USA:s president Barack Obama presenterar sin plan för att skapa jobb i den amerikanska ekonomin för den amerikanska kongressen den 8 september bidrog också till det positiva börshumöret.

Table


Innehåll från RCO Security ABAnnons

Så kommer mobilen och elektroniska taggar att förändra fastighetsbranschen

Fastighetsägare vill i dag få bort dyrbar nyckelhantering och istället låta mobiltelefoner och elektroniska taggar fungera som elektroniska nycklar. Några som möjliggör det här är RCO Security AB som erbjuder lösningar inom passer- och säkerhetssystem. Nu skapar företaget ytterligare valmöjligheter för sina kunder genom sitt nya samarbete med den globala leverantören av identifieringsmjukvara – Precise Biometrics. 

Genom samarbetet med Precise Biometrics kan RCO Security AB nu integrera produkten YOUNiQ med sitt passersystem. Det här innebär att man med ansiktsigenkänning säkert och bekvämt kan hantera tillträde till olika typer av fastigheter. Tekniken bakom produkten baseras på artificiell intelligens som bekräftar individens identitet genom dess unika ansiktsdrag. 

– Det här är en produkt om ligger helt rätt i tiden. Digitaliseringen genomsyrar alla former av branscher och dess lösningar och det är viktigt för oss att ligga i framkant och erbjuda våra kunder smarta lösningar med hög säkerhet och utmärkt användarupplevelse, säger Patrik Dugge produktchef på RCO Security AB.

Digitala lås öppnar nya möjligheter

Digitala lås med mobila nycklar har funnits en tid, men lösningen har saknat smidig skalbarhet. Kontroll av access till enskilda dörrar innanför det yttre skalskyddet på en fastighet har varit besvärligt att administrera. Det har lett till att digitala lås mest har varit lämpliga för kommersiella fastigheter, kontor, coworking-utrymmen, gym och parkeringar.

Men i dag finns lösningar som RCO numera erbjuder tillsammans med sin partner Accessy, som gör att fastighetsägare på ett betydligt enklare sätt kraftigt kan skala upp digitaliseringen av låslösningarna i sina bestånd, till fler typer av fastigheter och dörrar längre in. Därmed uppnås stora tids-, resurs-, och kostnadsbesparingar som kommer att skapa mervärde för användarna. När man väl har ett digitalt passersystem på plats, kan man därefter integrera andra funktioner som möjligheten att reglera belysning och värme beroende på om någon befinner sig i en lokal eller inte. 

Integrera olika tekniska system i en fastighet

Andra typer av system som ska kunna knytas ihop kan till exempel vara inbrottslarm, fastighetsboxar och olika typer av administrationssystem. Att få bort flera nivåer av administration är ofta målet. 

Magnetkontakter kan ytterligare skala upp digitaliseringen. Om en magnetkontakt indikerar att ytterdörren inte är stängd blir det ineffektivt om värmen är på, och skulle då kunna justeras automatiskt genom integration mellan passagesystemet och styr och regler.

– Vi ser en väldigt stark utveckling just nu inom digitala låslösningar vilket skapar många nya möjligheter för fastighetsbranschen. Möjligheter vi vill fortsätta erbjuda med vårt växande produktutbud, avslutar Patrik Dugge.  

Om RCO Security AB

RCO Security utvecklar, tillverkar och säljer tjänster och produkter inom passer- och säkerhetssystem. Genom deras närhet till sina kunder skapar de en trygg, säker och smidig vardag – vare sig man har behov av ett kodlås vid en enda dörr eller ett stort integrerat system för styrning av passer och inbrottslarm i flera fastigheter spridda över landet.

Läs mer på www.rco.se

 

Mer från RCO Security AB

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med RCO Security AB och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?