1515

USA-börser: Kurserna faller trots stark statistik

De amerikanska börserna inledde i negativ riktning på fredagen, trots flera inhemska positiva statistikposter, efter att rapporter från Kina, Japan och Tyskland gjort gällande att den globala ekonomin bromsar in.

"Det finns nu ytterligare bevis på att vi är i en trög ekonomi. Vi arbetar inte med rötterna till problemen ännu, vare sig i USA eller i Europa. Så länge vi inte gör detta kommer vi vare sig få se små företag anställa eller en lösning på förtroendekrisen hos konsumenterna", sade Randy Bateman, chefsinvesterare på Huntington Asset Management i Columbus, Ohio, till Bloomberg News.

Vid 16.15 var Dow Jones ned 0,6 procent till noteringen 11.086, det bredare S&P 500 sjönk 1,0 procent till 1.149, medan Nasdaq Composite minskade 1,1 procent till 2.455.

Omsättningen var 180 miljoner aktier på New York Stock Exchange och 350 miljoner aktier på Nasdaq.

Ett batteri av svag statistik från Asien och Europa fanns redan i bagaget när de amerikanska investerarna gjorde sig redo för kvartalets sista börsdag.

Svag statistik från Japan, i form av ett inköpschefsindex på 49,3 i september och en större nedgång i hushållens konsumtion än väntat följdes av negativa indikatorer från Kina. Därifrån kom ett oförändrat inköpschefsindex på 49,9 för september, en nivå som pekar på att den kinesiska ekonomin inte växer.

Tyskland i sin tur rapporterade en nedgång på 2,9 procent för detaljhandeln i augusti, mot en väntad minskning med 0,5 procent, enligt Bloomberg News snittprognos.

Fredagens amerikanska statistikagenda gav emellertid terminerna en liten knuff uppåt.

De privata inkomsterna i USA minskade med 0,1 procent i juli, jämfört med juli, medan privatkonsumtionen ökade med 0,2 procent för samma period, enligt statistik från det amerikanska handelsdepartementet. Inkomsterna väntades ha ökat med 0,1 procent och konsumtionen med just 0,2 procent, enligt Bloomberg News estimatsammanställning.

Vid klockan 15.45 redovisades att Index från inköpscheferna i Chicago steg till 60,4 i september, från 56,5 föregående månad.

Analytikerna hade räknat med ett index på 55,0, enligt Bloomberg News prognosenkät.

Lite senare rapporterades att det index som University of Michigan publicerar varje månad över stämningen bland de amerikanska konsumenterna steg till 59,4 i september jämfört med 55,7 föregående månad.

Preliminärt angavs september-index till 57,8.

Analytikerna hade väntat sig ett utfall på 57,8, enligt en enkät från Bloomberg News.

Bland enskilda bolag återfanns flera av torsdagens vinnare bland förlorarna.

Hewlett-Packard, som steg 2,5 procent på torsdagen, var ned 2,3 procent. Samma visa var det för Både JP Morgan och Bank of America, som bytte vinster på 3,0 respektive 3,1 procent mot nedgångar på 2,0 respektive 1,4 procent.

Ingersoll Rand vinstvarnade för det tredje kvartalet och helåret 2011 innan börsöppning. Aktien backade 16 procent i den inledande handeln.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen var ned 6 punkter till 1,93 procent.


Innehåll från RCO Security ABAnnons

Så kommer mobilen och elektroniska taggar att förändra fastighetsbranschen

Fastighetsägare vill i dag få bort dyrbar nyckelhantering och istället låta mobiltelefoner och elektroniska taggar fungera som elektroniska nycklar. Några som möjliggör det här är RCO Security AB som erbjuder lösningar inom passer- och säkerhetssystem. Nu skapar företaget ytterligare valmöjligheter för sina kunder genom sitt nya samarbete med den globala leverantören av identifieringsmjukvara – Precise Biometrics. 

Genom samarbetet med Precise Biometrics kan RCO Security AB nu integrera produkten YOUNiQ med sitt passersystem. Det här innebär att man med ansiktsigenkänning säkert och bekvämt kan hantera tillträde till olika typer av fastigheter. Tekniken bakom produkten baseras på artificiell intelligens som bekräftar individens identitet genom dess unika ansiktsdrag. 

– Det här är en produkt om ligger helt rätt i tiden. Digitaliseringen genomsyrar alla former av branscher och dess lösningar och det är viktigt för oss att ligga i framkant och erbjuda våra kunder smarta lösningar med hög säkerhet och utmärkt användarupplevelse, säger Patrik Dugge produktchef på RCO Security AB.

Digitala lås öppnar nya möjligheter

Digitala lås med mobila nycklar har funnits en tid, men lösningen har saknat smidig skalbarhet. Kontroll av access till enskilda dörrar innanför det yttre skalskyddet på en fastighet har varit besvärligt att administrera. Det har lett till att digitala lås mest har varit lämpliga för kommersiella fastigheter, kontor, coworking-utrymmen, gym och parkeringar.

Men i dag finns lösningar som RCO numera erbjuder tillsammans med sin partner Accessy, som gör att fastighetsägare på ett betydligt enklare sätt kraftigt kan skala upp digitaliseringen av låslösningarna i sina bestånd, till fler typer av fastigheter och dörrar längre in. Därmed uppnås stora tids-, resurs-, och kostnadsbesparingar som kommer att skapa mervärde för användarna. När man väl har ett digitalt passersystem på plats, kan man därefter integrera andra funktioner som möjligheten att reglera belysning och värme beroende på om någon befinner sig i en lokal eller inte. 

Integrera olika tekniska system i en fastighet

Andra typer av system som ska kunna knytas ihop kan till exempel vara inbrottslarm, fastighetsboxar och olika typer av administrationssystem. Att få bort flera nivåer av administration är ofta målet. 

Magnetkontakter kan ytterligare skala upp digitaliseringen. Om en magnetkontakt indikerar att ytterdörren inte är stängd blir det ineffektivt om värmen är på, och skulle då kunna justeras automatiskt genom integration mellan passagesystemet och styr och regler.

– Vi ser en väldigt stark utveckling just nu inom digitala låslösningar vilket skapar många nya möjligheter för fastighetsbranschen. Möjligheter vi vill fortsätta erbjuda med vårt växande produktutbud, avslutar Patrik Dugge.  

Om RCO Security AB

RCO Security utvecklar, tillverkar och säljer tjänster och produkter inom passer- och säkerhetssystem. Genom deras närhet till sina kunder skapar de en trygg, säker och smidig vardag – vare sig man har behov av ett kodlås vid en enda dörr eller ett stort integrerat system för styrning av passer och inbrottslarm i flera fastigheter spridda över landet.

Läs mer på www.rco.se

 

Mer från RCO Security AB

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med RCO Security AB och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?