1515

Stockholmsbörsen: Mycket talar för svag öppning

Stockholmsbörsen väntas inleda torsdagens handel med att falla tillbaka. Terminerna för de tre ledande Europa-indexen i Frankfurt, London och Paris pekar på nedgångar. USA-börserna försvagades sent igår kväll jämfört med vid tiden för Stockholmsbörsens stängning. Asienbörserna handlas blandat på torsdagen.

Hennes & Mauritz redovisade ett resultat före skatt på 4.850 miljoner kronor (5.735) för det brutna räkenskapsårets tredje kvartal (juni-augusti). Väntat resultat var 4.614 miljoner kronor, enligt SIX Estimates analytikerenkät. Resultatet blev därmed 5 procent bättre än väntat.

Bruttomarginalen landade på 58,6 procent (60,5). Väntad bruttomarginal var 57,9 procent. Försäljningen i kvartalet var känd sedan tidigare.

Klädjätten höjer expansionsmålet för räkenskapsåret 2010/2011 och spår nu cirka 265 nya butiker netto jämfört med tidigare uppskattning som var 250 butiker. H&M uppger vidare att säsongsstarten på hösten har har påverkats negativt av varmt väder i Europa.

H&Ms försäljning under perioden 1 - 27 september 2011 ökade med 3 procent i lokala valutor jämfört med samma period föregående år.

"Höstkollektionerna har mottagits väl även om säsongsstarten påverkats negativt av ovanligt varmt väder i stora delar av Europa", skriver H&M i sin delårsrapport.

Nokia har kallat in de anställda i Finland till möten tidigt på torsdagen. Det rapporterar finska YLE enligt Dow Jones Newswires. Mötena kommer äga rum vid huvudkontoret i Espoo utanför Helsingfors samt vid enheten som tillverkar smartphones i Salo.

Royal Bank of Scotland har inlett bevakning av mätteknikbolaget Hexagon med en säljrekommendation och en riktkurs på 71 kronor.

Konsultmäklaren Ework har tecknat ett avsiktsavtal med Sony Ericsson Mobile Communications om att eWork ska vara Sony Ericssons Managed Service Provider (MSP) för konsulter och konsultföretag. Avtalet avser inledningsvis konsulter i Sverige och kommer att bli Eworks enskilt största åtagande. Om båda parter är överens, så kan avtalet även utvidgas till att omfatta konsulter i andra länder.


Innehåll från Lifts AllAnnons

Så undviker du arbetsskador och viten på lagret

Lager och distributionscentraler har länge haft problem med arbetsskador med dyra kostnader som följd. Men nu finns en teknisk lösning, som kan spara pengar för arbetsgivaren och öka livskvalitén för de anställda. 

Orderplockare på lager och distributionscentraler kan ofta handplocka varor på 15-16 ton under en enda dag. Repetitiva lyft skapar i förlängningen förslitningsskador. Förutom försämrad livskvalité för orderplockaren, så drabbar det arbetsgivaren med en rad negativa konsekvenser. Dels i form av utgifter för de 14 första sjukdagarna, dels tillkommer kostnaden för ersättare med motsvarande eller högre lön. I längden kan det även leda till dyra viten, som utfärdas av Arbetsmiljöverket när företag inte åtgärdar arbetsmiljöbrister. 

Med hjälp av lyfthjälpmedel blir lasten nästan viktlös

Många företag vet inte om att det finns en lösning på deras lyftproblem. Men på DLP AB, Fuchs, samt Hillebrands dryckeslager i Jordbro valde man att investera i lyfthjälpmedel från Lifts All för att förenkla de många lyften. Med hjälp av Speedy Picker, en kranarm med lyftverktyg för plocktruckar, behöver truckförarna inte längre plocka kollin för hand. Med hjälp av vakuumteknologi suger lyftverktyget fast lasten inom loppet av ett par sekunder. Därefter kan lagerplockaren med lätthet placera den på önskad plats. Lasten blir nästan tyngdlös, vilket minskar risken för förslitningsskador.

Adnan är lagerplockare på Hillebrand och har jobbat med Speedy Picker i ett år. Han upplever en stor skillnad sedan dess. 

– Det känns bra eftersom det inte blir så hög belastning på kroppen. Man känner sig mycket mindre trött och det är enklare att plocka, berättar han.

– Jag känner mycket stor skillnad i kroppen av att använda Speedy Picker. Om man plockar med kroppen så orkar man inte mycket mer efter jobbet. Man går hem, duschar och sover. Men om man jobbar med kranen så orkar man gå på till gymmet, springa och ha kul med familjen, fortsätter Adnan.

Finns en lösning för skyddsombud att presentera

– Skyddsombud och arbetsmiljöinspektörer på lager har en viktig roll i att lyfta arbetsmiljöfrågorna med sina arbetsgivare. Lösningen på problemet finns, nu behöver den bara genomföras, säger Fenglin Wang Weidsten, försäljningschef för Speedy Picker på Lifts All.

Om Lifts All AB:

Lifts All AB är en svensk leverantör och tillverkare av lyftutrustning för lager och industri. Vi har tillverkat över 4500 olika tryckluftsdrivna lyftlösningar till våra kunder världen över. Våra skräddarsydda lyfthjälpmedel är snabba, säkra och ergonomiska. Med ett ergonomiskt lyftsystem kan företag skapa en bättre arbetsmiljö genom att ersätta manuella lyft och reducera arbetsrelaterade skador.

Fenglin Wang Weidsten, försäljningschef för Speedy Picker på Lifts All, tel. 08-594 769 88 e-post: fenglin@liftsall.se

www.liftsall.se

 

Mer från Lifts All

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Lifts All och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?