1515

USA-börser: Svag öppning i korten

Terminerna för de stora amerikanska börsindexen indikerade en öppning nedåt när onsdagens aktiehandel i New York inleds. En negativ utveckling för de europeiska börserna, där investerarnas tålamod prövades av ett fortsatt dödläge för situationen i Grekland, lade grunden för en handelsdag som annars kan väntas bli färgad av relativt ljumma förväntningar på kvällens budskap från Federal Reserve.

Vid klockan 14.35 var decemberterminen för Dow Jones ned 0,2 procent liksom terminen för S&P 500. Även Nasdaq Composite-terminen var 0,2 procent lägre.

På valutamarknaden stärktes dollarn mot euro och på räntemarknaden var den amerikanska 10-åriga räntan i det närmaste oförändrad på 1,93 procent.

Nedgångarna på de europeiska börserna förstärktes under onsdagseftermiddagen under det att regionens investerare väntade in förslag på nya besparingsåtgärder från Greklands regering. På tisdagskvällen meddelade representanterna för EU, IMF och ECB att de lämnar Aten för att återuppta genomgången av den grekiska budgetsaneringen i början av oktober, något som fick New York-börserna att mattas under sen gårdagskväll.

Under onsdagskvällen avslutar den amerikanska centralbanken, Federal Reserve, sitt två dagar långa räntemöte med ett räntebesked klockan 20.15 svensk tid. Fed väntas lämna styrräntan oförändrad och tillkännage ytterligare kvantitativa lättnader troligen i form av en aktiv eller passiv förlängning av löptider i Feds obligationsportfölj, i syfte att driva ned marknadsräntorna för långfristiga konsumentkrediter såsom bolån.

Förutom Federal Reserves räntebesked klockan 20.15 kommer även en rapport över försäljningen av befintliga bostäder i augusti från USA, klockan 16.00. Försäljningen väntas ha ökat med 1,7 procent i augusti jämfört med föregående månad enligt Bloomberg News snittestimat.

Förhandeln i New York präglades till stor del av bolag inom teknologisektorn.

Oracle var upp 3,7 procent i förhandeln i New York efter att ha lämnat en stark kvartalsrapport efter den amerikanska börsstängningen på tisdagen.

Fler aktier inom teknologisektorn var på frammarsch i förhandeln. Adobe var upp 6,8 procent efter att ha lämnat en försäljningsprognos för det fjärde kvartalet som låg över analytikernas förväntningar.

Apple steg 0,5 procent efter alltmer intensiva mediaspekulationer om att bolaget ska lansera nästa generation av Iphone, Iphone 5, den 4 oktober.

Bland konjunkturkänsliga aktier var Caterpillar ned 0,8 procent och US Steel backade 1,4 procent i förhandeln.

De amerikanska storbankerna var i stort sett stilla inför börsöppningen.


Innehåll från HP DevelopmentAnnons

HPs EliteBook - säkra kontorsdatorer optimerade för distansarbete

Framtidens arbetsplats kommer troligtvis vara en hybrid, en blandning av kontors- och distansarbete. Därför är det viktigt nu att företagen ser till att medarbetarnas datorer är optimerade för att arbeta på distans, för att säkerställa produktiviteten. 

– Det har verkligen blivit en positiv effekt av en mycket jobbig situation, i och med att företagen har sett under det senaste året att det fungerat för medarbetarna att jobba på distans. Vi är övertygade om att framtidens arbetsplats kommer att vara någon form av hybridmiljö, där vi kommer att se att man både jobbar på kontoret och på distans, exempelvis hemma, säger Niclas Oldmark, produktchef på HP Sverige.

Utöver att företagen sett att det går att driva sin verksamhet i full skala på distans finns det fler fördelar. Som exempelvis att medarbetare slipper långa pendlingsresor till jobbet, vissa arbetsuppgifter presteras bättre i lugn miljö och det blir lättare att få ihop livspusslet med minskad stress som följd. 

– Det som är viktigt är att företagen säkrar upp att medarbetarnas datorer verkligen är optimerade för distansarbete, vilket många kanske inte har hunnit under själva pandemin. Med våra enheter i serien HP EliteBook får du datorer som verkligen är optimerade för hög produktivitet, berättar Niclas Oldmark. 

Datorerna i HP EliteBook-serien har hög prestanda, kraftfulla processorer och batterierna kommer med tre års garanti. Där lång batteritid medför att jobbet kan skötas en hel dag även när det inte finns tillgång till el. Då distansarbetsplatser oftast inte är anpassade enbart för arbete, som en kontorsplats är, så går det också att välja starkare ljusstyrka på panelen. Så att den går att använda även vid starkt solljus, precis som en mobiltelefon.

– Våra datorer i HP EliteBook-serien har dessutom avancerade inbyggda konferensverktyg, med strategiskt placerade högtalare och mikrofoner för att skapa en bra ljudbild för alla som deltar i videomötet. Vi har också inbyggd brusreduceringsprogramvara som gör att störande bakgrundsljud reduceras bort, ljudteknik som vi utvecklat ihop med Bang & Olufsen, säger Niclas Oldmark. 

Du kan välja på sex olika formfaktorer i EliteBook-serien, från 13,3 tum till 15,6 tums datorer. Säkerheten är inbyggd så dina medarbetare kan surfa säkert när de är uppkopplade på externa nätverk, datorerna kommer med HP Sure View, ett inbyggt sekretessfilter som skyddar din skärm från nyfikna blickar, och Camera Shutter, kameran har en inbyggd slutare som gör att den kan täckas för med ett knapptryck. Skärmen kan på vissa modeller vridas 360 grader, så att datorn fungerar som en datorplatta. 

– För att säkerställa en lång livslängd har HP EliteBooks hög servicebarhet, och de är lätta att uppgradera, exempelvis om det skulle behövas mer kapacitet. Och skulle någon av dina medarbetare ha en svajig uppkoppling hemma är det enkelt att i efterhand koppla till en 4G modul. Datorerna i EliteBook-serien är verkligen våra mest avancerade, bärbara kontorsdatorer och de går att konfigurera på många olika sätt, avslutar Niclas Oldmark. 

Om HP

HP skapar innovativa lösningar för att förenkla och förbättra för alla, överallt. Produktportföljen består av hårdvara och programvara inom en mängd produktområden som skrivare, datorer, skärmar och 3D-skrivare. Läs mer på www.hp.com.

Läs mer om EliteBooks 

 

Mer från HP Development

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med HP Development och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?