1515

USA-börser: Svajig öppning väntas

Terminerna på de amerikanska börserna indikerar en oregelbunden tendens i öppningen på fredagens handeln. Fokus riktas dels mot Tim Geithners besök i Europa och rapporterande Research In Motion.

S&P 500-terminen var klockan 15.00 1,0 punkt över fair value medan Nasdaq 100-terminen var 0,6 punkter under.

Investerarnas fokus ligger på makrosidan där USA:s finansminister Tim Geithner deltar på ett Ekofin-möte tillsammans med eurozonens finansminstrar som möts i Polen.

Geithner sade bland annat att USA har en stor insats på spel med koppling till händelserna i Europa och att USA kommer göra allt för att hjälpa Europa att hantera utmaningarna. Geithner uppmanar eurozonen att höja kapaciteten för EFSF, European Financial Stability Facility, som idag ligger på 440 miljarder dollar. Mötet kommer att fortsätta även på lördagen.

Investerarna oroar sig för att en eventuell grekisk default kan tynga banker med stor utlåning till landet och dra igång en ny global finanskris.

De ledande Europabörserna noterar goda uppgångar på fredagen med tyska DAX i täten för uppgången. Det är särskilt bankaktier som leder uppgången i Europa.

Research In Motion, BlackBerry-tillverkaren, faller efter att bolaget lämnat en svag rapport. Det justerade resultatet blev 0,80 dollar per aktie och försäljningen 4,17 miljarder dollar i det andra kvartalet. Analytikerna hade räknat med 0,89 dollar respektive 4,55 miljarder dollar.

Bolaget spår ett resultat på 1,20-1,40 dollar per aktie och en försäljning på 5,3-5,6 miljarder dollar i tredje kvartalet. Marknadens förväntningar var 1,40 dollar respektive 5,3 miljarder dollar. Därtill har försäljningsutvecklingen för nya PlayBook varit en besvikelse. Aktien faller kraftigt, ett ras på 23 procent på förhandeln.

Texas Instruments höjde sin kvartalsutdelning med 31 procent till 0,17 dollar per aktie. Direktavkastningen höjs därmed till 2,5 procent. Aktien stiger med 2,0 procent på förhandeln.

Cooper Industries varnade för att vinsten för helåret 2011 inte blir högre än 3,82 dollar per aktie. Det är lägre än analytikernas förväntningar som ligger vid 3,90 dollar.

Freeport-McMoRan Copper & Gold kan komma att tyngas av en strejk vid bolagets koppar- och guldgruva Grasberg i Indonesien.

Dagens statistik över kapitalflödena visade att internationella aktörers köp och försäljningar av amerikanska tillgångar med lång löptid gav ett nettoinflöde på +9,5 miljarder dollar till USA under juli månad. Analytikerna hade räknat med ett nettoinflöde på +22,5 miljarder dollar. Det krävs ett positivt kapitalflöde för att finansiera det löpande amerikanska bytesbalansunderskottet.

Kvar bland dagens amerikanska statistik är preliminära siffror för Michigan-index i september, klockan 15.55.


Innehåll från BenQAnnons

Teknikstrul under möten är något i det förflutna – med hjälp av BenQ:s smarta lösningar

Alla har vi troligtvis någon gång deltagit i möten där tekniken strular eller inte fungerat. Detta kan leda till stor frustration och även leda till att mötet inleds med dålig stämning eller upplevs som oprofessionellt. BenQ arbetar för att göra arbete, möten och undervisning enklare och mer effektivt med smarta lösningar där du slipper teknikstrul.

BenQ har sett flertalet trender när det kommer till mötesrumslösningar och arbetar ständigt för att möta sina kunders behov. Grunden till BenQ:s lösningar ligger i att effektivisera möten och den teknik som krävs för att du ska slippa lägga tid på teknikstrul och kunna presentera material i hög kvalité.

– Vi har nolltolerans mot strul och att det tar tid att starta möten. Vilket rum du än är i på kontoret och vare sig mötet sker på plats eller på distans ska möteslösningarna fungera snabbt och smidigt från början. Därför är våra produkter anpassade efter alla typer av enheter, operativsystem och dessutom molntjänsterna Google Drive, Dropbox och OneDrive, säger Daniel Assarson, Nordic Sales Manager på BenQ

Effektivare med trådlösa möten

I Norden tar vi ofta med oss en egen dator eller tablet och använder den för att utföra presentationer. Med BenQ:s InstaShow behöver du inte slösa tid på att leta reda på rätt kabel eftersom den funkar till alla enheter. Till synes är InstaShow en nätt puck som tar lite plats och där du med ett enkelt knapptryck ansluter din dator, mobil eller tablet till enheten du ska presentera på. Du kommer garanterat igång snabbt, enkelt och utan strul.

InstaShow är dessutom inbyggd med en hög säkerhetsstandard som klarar av att hantera sekretessbelagda och konfidentiella dokument inom bank- och militärsektorn samt hos polisen. Därmed kan du känna dig trygg och veta att överföringen sker säkert.

Den digitala samarbetsytan

Ytterligare en trend BenQ har lagt märket till är behovet av en digital samarbetsyta, något som de har besvarat med sina stora touchskärmar. Ett enkelt och bra verktyg både inom utbildningssektorn och på företagsmiljön. Istället för en vanlig whiteboard där du ständigt behöver sudda har du på touchskärmen oändligt med utrymme och kan dessutom spara innehållet och kan dela det med de som deltar på mötet. Om de är några som seltagare som är med på möte digitalt går de även att dela touchskärmen online så att de kan ta del av innehållet i realtid.

Touchskärmen har även en inbyggd luftkvalitetssensor som indikerar när det börjar bli dålig luft i rummet och kanske dags att ta en paus. Skärmen är dessutom antibakteriell, flimmerfri och har låg nivå av blått ljus. På så sätt bidrar det till en bekvämare arbetsmiljö där hjärna och ögon inte blir lika uttröttade. Touchskärmarna kan även dem anslutas till diverse molntjänster.

Smarta projektorer

Det ser kanske ut som en vanlig projektor utanpå men inuti är den smartare än någonsin. Du har möjlighet att hämta innehåll från olika molntjänster och den fungerar dessutom likt en smart-TV där du enkelt kan komma åt olika arbetsrelaterad appar, dokument, bild- och videofiler. Den smarta projektorn från BenQ har även den en trådlös presentationstjänst och tillsammans med InstaShow får du en lösning som är överlägsen när det gäller att spela upp rörligt presentationsmaterial och video. Du kan därmed presentera snabbt, enkelt och i utmärkt kvalité.

Om BenQ

BenQ står för – ”Bringing Enjotment and Quality to Life” och har sedan tidigt 2000-tal varit ett ledande varumärke inom tekniksektorn.

Förutom ett stort fokus på trender i vården har vi också en stor strävan efter att lämna ett grönt fingeravtryck och försöker inkorporera en miljövänlig strategi i varje steg vi arbetar med från innovation till användning och återvinningen av våra produkter.

- Över 100 000 anställda runtom i världen

- Kontor i 28 olika länder

- Närvaro i över 130 länder.

Läs mer om BenQ här

 

Mer från BenQ

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med BenQ och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?