1515

Råvaror: Guldet dyrare

Råoljan hade en oregelbunden utveckling i den sena kvällshandeln på tisdagen inför kvällens inofficiella API-rapport, som följs upp av den officiella rapporten på onsdagen. Ädelmetallerna fortsatte vandringen uppåt i spåren av oron för utvecklingen i Europa och en svagare dollar.

"Oron för utvecklingen i Grekland har inte avtagit. Den svagare dollarn ger också stöd", sade Sterling Smith, analytiker på Country Hedging, till Bloomberg News.

Vid klockan 20.30 var spotpriset på guld upp runt 20 dollar till cirka 1.836 dollar per uns, medan silvret ökade 0,83 dollar till 41,12.

På råoljemarknaden handlades Brent-oljan 0,16 dollar lägre till 112,09 dollar per fat, medan WTI hade stigit 1,82 dollar till 90,01.

På råoljemarknaden bidrog signaler om att lagernivåerna kan komma att minska till prisrörelserna. Enligt Digitalglobe, som studerar satellitbilder, ska lagren vid Cushing, Oklahoma, leveranspunkt för WTI-kontrakt, ha minskat med nära 5 procent till 33,8 miljoner fat. Orkansäsongen fortsätter även att begränsa oljeproduktionen i Mexikanska golfen, vilket begränsar utbudet på marknaden.

Svaret hur lagren i USA utvecklats ligger runt hörnet, först i form av den inofficiella API-rapporten sent på tisdagen och därefter den officiella rapporten från energidepartementet på onsdagen.

Analytiker är inställda på att råoljelagren minskat med 3 miljoner fat under förra veckan, enligt Bloomberg News konsensus som omfattar tio oljeanalytikers prognoser.

Bland basmetallerna ökade kopparns tremånaderstermin 16 dollar till 8.770 dollar per ton, medan zinken noterade en nedgång om 20 dollar till 2.193.

I nyhetsflödet noterades att gruvarbetarna vid Freeport Mcmorans Cerro Verde-gruva meddelat att de kommer att fortsätta strejka sedan parterna inte lyckats nå någon överenskommelse. Förslaget från arbetsgivaren "var otillräckligt", enligt facket. 

Table


Innehåll från AccountorAnnons

Så hinner fastighetsägare med all vårens administration

Det är tufft för fastighetsägare att hinna med våren, en stor administrativ puckel. Och en utmaning att ha personal med rätt kompetens. Då är det smidigt att lägga över arbetet på experter som arbetar heltid med detta.

Vi har pratat med Anna Rosengren, Senior advisor på Accountor, som hjälper många fastighetsbolag med ekonomiarbetet.

 - Många fastighetsbolag ska vara klara med sin årshantering redan det första kvartalet eller senast sista juni. Och det är inte samma arbete som görs på hösten hos ett fastighetsbolag som man gör på våren med årshantering och konsolideringar. Det är arbete som kräver en helt annan kompetens, säger Anna.

Det går att spara mycket pengar för ett fastighetsbolag på att göra rätt, oavsett om det gäller ränteavdragsbegränsningar, moms, att skatteoptimera fastigheterna eller Inkomstskattprocessen.

- Det går oftast inte att motivera att ha en momsspecialist, en skattespecialist och en koncernspecialist inhouse hos ett fastighetsbolag. Men på Accountor har vi det. Jag och mina kollegor arbetar dessutom bara med detta och vi är därför vassare än om man är allmänkunnig inom ekonomi. Det kommer ständigt nya regler och uppdateringar t ex inom momsområdet och det är vårt jobb att vara uppdaterade och se till att våra kunder använder reglerna så det är förmånligt för dem, fortsätter Anna.

Läs Accountors information till fastighetsägare här. 

Läs mer om Accountors tjänster här.  

Accountor ligger i framkant inom mycket, även gällande automatisering och flöden. De ser över att man arbetar effektivt med sin ekonomi.

- Även hos företag som tycker att de är ganska digitala och har en effektiv process så har jag sett att vi kan göra stor skillnad genom att effektivisera ytterligare. Många fastighetsbolag är dessutom för små för att ha både de bästa systemen och de effektivaste processerna – när vi samarbetar kan de följa med på våra system och utarbetade processer och får på så sätt samma läge som större fastighetsbolag. Vi har specialistkompetens hos oss och ger gärna råd och stöd till våra kunder i komplexa frågor. Vi är t ex bra som stöd vid förvärv och försäljningsprocesser. Till de fastighetsbolag som har tufft att hinna med årshanteringen nu på våren så vill jag bara säga: lämna bort dessa arbetsuppgifter till experter, så kan ni ägna er åt annat, avslutar Anna. 

Om Accountor:

Accountor är en av norra Europas största fullservicebyråer inom ekonomi, lön och HR. I Sverige stöttar 300 anställda på 8 orter företag med tjänster som innebär trygghet, avlastning, rådgivning, långsiktighet och tillfälle att utvecklas. Accountor hjälper företag till en mer effektiv ekonomi och effektivare personalprocesser.

Mer från Accountor

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Accountor och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?