1515

USA-börserna: Stängde på plus

De amerikanska börserna inledde veckans handel i negativt territorium men stängde upp på måndagskvällen. Rykten om att Kina ska genomföra substantiella investeringar i Italien gav stöd i sluthandeln.

Dow Jones stängde upp procent till noteringen 11.061. Det bredare S&P 500 var upp 0,7 procent till 1.162, medan Nasdaq Composite steg 1,1 procent till 2.495.

Omsättningen var 1,1 miljarder aktier på New York Stock Exchange och 2,0 miljarder på Nasdaq.

Spekulationerna om en grekisk betalningsinställelse och rädsla för att detta skulle leda till instabilitet i det europeiska banksystemet, spred sig över Atlanten och höll länge de amerikanska börserna under nollstrecket.

Uppgifter i Financial Times om att Italien för samtal med Kina med förhoppning om att sälja "signifikanta" mängder statspapper och investeringar i strategiska företag gav stöd under de sista timmarnas handel i New York. Flera möten mellan italienska och kinesiska företrädare uppges ha ägt rum.

De rådde baisse på de europeiska börserna under måndagen och finanssektorn agerade sänke. I USA stängde bankaktier upp.

Bank of America steg 1,0 procent. Bolagets meddelade att kreditförlusterna låg kvar på tidigare nivå ("held steady") under augusti och delgav ett besparingsprogram.

Wells Fargo avancerade 2,5 procent. JP Morgan, Citigroup och Goldman Sachs var upp mellan 0,7 och 1,1 procent.

Teknologisektorn gick starkt med stöd av att Broadcom, underleverantör till Apple, kommit överens om ett köp av NetLogic Microsystems. NetLogic rusade 50,8 procent.

Intel och Oracle var båda upp 3,0 procent. Google steg 1,0 procent. Microsoft, Apple och IBM var upp 0,6-0,7 procent.

Konsumtionsvarusektorn och läkemedelsbolag orkade inte riktigt följa med i uppgången. Kraft Foods backade 0,8 procent medan Coca Cola och Procter & Gamble var oförändrade.

Läkemedelsbolagen Johnson & Johnson och Pfizer backade båda 0,1 procent medan Merkel stängde upp 0,5 procent.

Råvarubolag hade det allra tuffast. Du Pont och Alcoa tappade 2,2 respektive 0,3 procent under måndagens handel.

Guldet backade 40 dollar till 1.816 dollar per uns. Även silvret tappade.

Räntan på den tioåriga statsobligationen var upp 3 punkter till 1,95 procent efter att som lägst ha noterats ned till 1,88 procent under måndagens europahandel.

Ericsson stängde 1:16 kronor högre i New York jämfört med stängningskursen på Stockholmsbörsen.


Innehåll från Nimway från SonyAnnons

Intuitiv FM-lösning från Sony effektiviserar arbetsplatsen

I takt med att fler och fler återvänder till kontorsarbete i olika former blir det allt viktigare att ha flexibla och tillgängliga FM-assistentverktyg på plats. Sonys FM-lösning Nimway erbjuder information, bokning och översikt av mötes- och arbetsytor, vilket också förenklar social distansiering.

– Nimway ger ökad flexibilitet och effektivitet och sparar därmed både tid och pengar, berättar affärsområdeschef Lars-Gunnar Lundgren på Nimway från Sony.

Behovet av flexibla FM-lösningar har under det senaste årets pandemi varit större än någonsin och de flesta är överens om att efterfrågan bara kommer att öka då de så kallade hybridkontoren blir allt mer populära. Detta ställer dock höga krav på de verktyg som används.

– Nimway är en komplett lösning för den moderna arbetsplatsen. Den fungerar som din personliga assistent under hela arbetsdagen och eliminerar många annars tidskrävande arbetsuppgifter, såsom att hitta vägen till mötesrum, hitta kollegor eller hitta ett ledigt skrivbord, säger Lars-Gunnar.

Nimway vidareutvecklas kontinuerligt och utgör idag en avancerad helhetslösning. Nimway tillhandahåller också nödvändig hårdvara, såsom sensorer i mötesrum och under skrivbord eller skärmar utanför. 

– Nimway utgår från mobilappar för Android och iOS, rumspaneler och digitala planritningar. Det kan anslutas till alla standardkalendersystem, till exempel Office 365, Exchange och Google Suite. 

Kräver ingen träning

Denna flexibilitet i kombination med verktygets omfattande funktionsutbud har resulterat i att Nimway utvecklats till en världsledande tjänst i ett kraftigt växande segment. Genom sitt intuitiva och smidiga gränssnitt och smarta digitala funktioner förenklar Nimway de flesta logistiska utmaningar på kontoret. 

Anpassar kontoret till dina anställda, inte tvärtom

Nimway handlar om att hjälpa företag att anpassa arbetsplatsen till sina anställda, inte tvärtom. Att spendera mindre tid på meta-arbete (jobb man gör innan man kan börja jobba) innebär att anställda har mer tid och energi att spendera på det produktiva, kreativa arbetet som verkligen ger mervärde till verksamheten. De upplever mindre frustration, spontana möten ökar, liksom möjligheterna till mer korspollinering mellan avdelningar. På många sätt bidrar Nimway till en bättre atmosfär på jobbet. Och det bidrar till bättre business.

– När du väljer Nimway hanterar vi allt från installation till justeringar, driftsättning, övervakning och support. Systemet kräver minimal förvaltning och användarna behöver därför ingen som helst träning; man bara laddar ner appen och kör igång, avslutar Lars-Gunnar.

Läs mer om Nimway här 

 

Mer från Nimway från Sony

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Nimway från Sony och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?