Annons

Råvaror: Oljepriset sjunker efter Fed

Priset på råolja vände nedåt inför Federal Reserves räntebesked på tisdagen och WTI-oljan handlades strax innan räntebeskedet under 80 dollar per fat.
När sedan räntebeskedet kom, med tillhörande kommentarer och reservationer från tre ledamöter inom den penningpolitiska kommittén, fortsatte priset på WTI-olja att tappa och noterades tydligt under 79 dollar per fat. Samtidigt fortsatte guldet att stärkas liksom flera av basmetallerna.

Omkring klockan 20.30 var WTI-oljan ned 2:13 dollar till 79:18 dollar per fat samtidigt som Brent-oljan var ned med 1:34 dollar till 102:40 dollar per fat.

Guldpriset fortsatte på tisdagen att klättra över tidigare rekordnivåer, men retirerade något under eftermiddagen.

Strax efter klockan 20.30 kostade guld drygt 1.770 dollar per uns, motsvarande en uppgång om drygt 51 dollar jämfört med måndagens stängning.

På basmetallmarknaden var det överlag uppgångar som präglade marknaden. Tremånadersterminen för koppar i London visade en nedgång på 50 dollar till 8.731 dollar per ton. Zink var upp 9 dollar till 2.100 medan aluminium var upp med 21:50 dollar till 2.407.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?