Annons

Europabörser: Breda nedgångar

De europeiska börserna handlades i tydligt negativt territorium under måndagen, tyngda av S&P:s sänkta kreditbetyg för USA som meddelades sent i fredags.

Nedgångarna, som var breda, var tydligast för fordonssektorn, gruvbolagen och teknologisektorn.

Omkring klockan 16.40 var European Stoxx 50 ned 2,4 procent. Det bredare Bloomberg 500-indexet tappade 3,5 procent.

Oron för att S&P:s sänkta kreditbetyg för USA ska påverka utveckling för den amerikanska ekonomin var påtaglig på alla större europeiska handelsplatser under måndagen.

Parisbörsens CAC-40 backade 3,8 procent. Här tyngde framför allt fordonssektorn med bland annat PSA Peugeot Citroën som sänke, fordonsbolagets aktie tappade 8,3 procent.

Frankfurts DAX-index backade 3,9 procent. Även här utgjorde fordonstillverkarna förlorarna, Daimler tappade 5,5 procent medan Volkswagen backade 5,8 procent.

Londonbörsens FTSE 100-index, som tappade 2,8 procent, tyngdes främst av nedgångarna bland de tyngre gruvbolagen. BHP Billiton tappade 4,3 procent medan branschkollegorna Anglo American och Rio Tinto var ned 4,8 respektive 5,9 procent.

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?