Annons

USA-börser: Orolig handel

Börserna i New York präglas av hög omsättning och slagig handel. Vid 18-tiden var Dow Jones ned 1,9 procent, men återhämtade sig sedan omgående. Nasdaq Composite var som mest ned 3,3 procent.

På fredagen kom jobbsiffrorna från USA som var betydligt bättre än väntat. Antalet sysselsatta utanför jordbrukssektorn i USA ökade med 117.000 personer i juli mot väntade 85.000.

Inom Dow Jones tyngde Microsoft och Intel som var ned 1,3 procent respektive 1,3 procent. IBM backade 0,9 procent till.

Bland vinnarna i indexet fanns bolag från livsmedelsindustrin. Kraft Food steg 2,7 procent och Coca Cola ökade 0,6 procent.

Bland de redovisande bolagen fanns konsumentvarugruppen Procter & Gamble vars resultat var något bättre än väntat. Aktien steg 0,4 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?