Annons

Nordenbörser: Brant utför i Oslo

Precis som för resten av Europa var det svängigt värre för de nordiska börserna under veckans sista handelsdag. I Oslo och Köpenhamn noterades kraftiga nedgångar, medan Helsingfors klarade sig undan något lindrigare.
Vid klockan 17.40 var OMXN40 ned 0,1 procent till noteringen 855. Indexet inkluderar inte norska aktier.

I Köpenhamn dök Novo Nordisk med 7,3 procent, givetvis som en del i den allmänna börsnedgången, men även på grund av uppgifter om att Kina kommer att sänka medicinpriserna i landet från och med september, något som enligt Danske Banks analytiker kommer att kosta bolaget 500 miljoner danska kronor i årsomsättning 2012.

I Helsingfors tappade Nokian Renkaat 6,6 procent dagen efter rapporten. Bolaget rapporterade under torsdagen ett resultat före skatt på 85,4 miljoner euro för det andra kvartalet, vilket var lägre än förväntningarna, som låg på 88,3 miljoner euro enligt Bloomberg News.

Metso tappade 0,2 procent. BNP Paribas Exane har sänkt rekommendationen på aktien till neutral från tidigare outperform.

Bland få nordiska aktier som noterades upp var Renewable Energy vars aktie blivit uppgraderat till behåll från tidigare sälj hos Matrix. Aktien steg med 8,6 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?