Annons

USA-börser: Fallen tilltar på Wall Street

Nedgångarna på börserna i New York utökades efter hand i torsdagens handel. Den förhärskande oron för att USA skulle vara på väg in i en recession tyngde återigen handeln.

Strax före klockan 18.00 var Dow Jones 2,8 procent. S&P 500 backade 3,2 procent och Nasdaq Composite var 3,4 procent lägre.

Torsdagens statistik visade en liten ökning av antalet nyanmälda arbetslösa med 1.000 personer till 400.000 föregående vecka, mot väntade 405.000. Siffran var dock i svagaste laget för investerarna, och gav stigande nervositet inför arbetsmarknadsdepartementets månatliga jobbrapport på fredagen.

Kraft Foods var ensam vinnare i Dow Jones med en uppgång på 2,4 procent efter nyheten att bolaget ska särnotera sin livsmedelsverksamhet i Nordamerika.

GAP tappade 8,1 procent efter att ha rapporterat ett tapp på 5 procent i jämförbar försäljning i juli, mot väntade -0,6 procent.

General Motors backade 3,2 procent trots en rapport med högre försäljning och nettovinst än väntat för det andra kvartalet.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?