Annons

Stockholmbörsen: Uppgången tar fart

Uppgången på Stockholmsbörsen tilltog under eftermiddagen då de amerikanska börserna öppnade starkt.

Klockan 16.00 var breda OMXSPI-index upp 1,9 procent, lika mycket som de mest omsatta aktierna inom OMXS-30-indexet.

Verkstadsbolagen hittades i toppen på vinnarlistan i Stockholm. Bäst gick det för Seco Tools, upp 6,3 procent till 81 kronor.

Även trädgårdsutrustningsföretaget Husqvarnas B-aktie stiger 5,5 procent till 31,70 kronor på beskedet om att vd Magnus Yngen får gå och arbetet med att hitta en ny vd har inletts.

Även byggbolagen har en bra dag där Peab stiger mest, upp nästan 4,6 procent till 35,2 kronor. Konkurrenten Skanska meddelade under måndagen att det har fått en byggorder i Finland, på 370 miljoner kronor, och en i Norge värd 680 miljoner kronor. Aktien är upp 3,8 procent till 92,30 kronor.

Nordea meddelar att banken ska minska antalet anställda med cirka 2.000 personer. Aktien är upp 2,4 procent tilll 56,60 kronor.

Statistik om ökande privatkonsumtion i USA gav bränsle åt de amerikanska börserna stiger, 1,5 procent för Dow Jones och 1,8 procent för Nasdaq Composite. De privata inkomsterna i USA steg 0,3 procent i juli, jämfört med föregående månad. Samtidigt steg privatkonsumtionen med 0,8 procent från månaden före, vilket var mer än väntat.

Tidningen Börsveckans rekommendationer i veckans utgåva lyfte bland annat Connecta 8,1 procent Doro 3,1 procent och Nederman 1,4 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?