Annons

Nordenbörser: Breda uppgångar

Uppgångarna var breda i Helsingfors, Köpenhamn och Oslo på måndagen i ett allmänt mer positivt riskklimat på starkare amerikansk privatkonsumtion än väntat.

Vid klockan 17.30 var OMXN40 upp 2,8 procent på noteringen 839. Indexet inkluderar inte norska aktier.

Sentimentet förbättrades gradvis under dagen och fick sig en skjuts på eftermiddagen av starkare amerikansk privatkonsumtion i juli än väntat.

Köpenhamnsbörsens OMXC20-index var upp med 2,8 procent. Uppgången var bred, AP Möller Maersk steg 4,1 procent medan Vestas Vind och Novo Nordisk var upp 3,4 samt 2,8 procent.

Bankerna Sydbank och Danske Bank steg 3,0 respektive 3,4 procent under måndagens handelssession.

Oslobörsens OBX-index var upp med 2,6 procent, även i Norge var uppgången bred. Senaste tidens surdeg Royal Caribbean återhämtade 6,4 procent under måndagen. Yara var upp 6,7 procent på utsikter om prishöjningar på gödsel i Europa.

I Helsingfors stängde OMXH25 upp 3,0 procent. Även här var uppgången bred. Kemira och Konecranes steg 5,7 respektive 6,7 procent med stöd av rekommendationshöjningar.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?