Annons

USA-börserna fortsatte ned

Nedgångarna på New York-börserna fortsatte under torsdagen och satte därmed stopp för de uppgångar som New York-börserna åtnjutit hittills i veckan.

De generella nedgångarna överskuggade Bank of Americas och finansaktiernas uppgångar i kölvattnet av Berkshire Hathaways investering av 5 miljarder dollar i Bank of America.

Vid klockan 21.00 var Dow Jones och det bredare S&P 500 båda ned med 1,4 procent, medan Nasdaq Composite hade fallit 1,8 procent.

Bank of America gick upp mest av aktierna i S&P 500 på nyheten om att Berkshire Hathaway ska investera fem miljarder dollar i banken för preferensaktier med 6 procents ränta, men uppgången bromsades från 16 procent till strax under 9 procent vid 21-tiden. Även Citigroup var upp med 4,3 procent så dags.

Annars var det fortsatt jämnrött på börserna, med verkstad och hälsovård i botten. General Electric var ned 2,3 procent och Johnson % Johnson hela 8,0 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?