Annons

Nordenbörserna backade mot slutet

Utvecklingen gick i dur under större delen av torsdagen på de nordiska börserna, men eftermiddagens jobbstatistik från USA sänkte humöret och dagen slutade i moll.

Vid klockan 17.30 var OMXN40 ned 1,4 procent till noteringen 816. Indexet inkluderar inte norska aktier.

Köpenhamnsbörsens OMXC20-index sjönk 1,7 procent. Bankerna var i topp efter att ett nytt stödpaket, Bankpakke IV, lanserades under onsdagen. Danske Bank sjönk dock på att man inte lyckats nå en uppgörelse om återbetalning av ett statligt lån på 24 miljarder danska kronor, och landade 0,1 procent ned.

Oslobörsens OBX-index var ned 1,1 procent. Liksom i Danmark gick bankaktierna starkt och DnB Nor var upp 1,6 procent. Sämre gick det för cykliska aktier, med rederierna Golden Ocean och Frontline i botten med nedgångar på över 4 procent vardera.

I Helsingfors var OMXH25 ned 0,7 procent. Nokian Renkaat var ned mest med 1,8 procent. Pohjola Bank var upp i likhet med andra nordiska banker, och landade på plus 1,8 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?