Annons

Nordenbörserna stängde på plus

De nordiska börserna stängde med goda uppgångar på onsdagen. Handeln tog fart uppåt på eftermiddagen då en stark rapport över orderingången för varaktiga varor i USA lyfte humöret i Europa.

Hoppet om stimulansåtgärder från Federal Reserve levde vidare inför den amerikanska centralbankens möte på fredag.

Vid klockan 17.30 var OMXN40 upp 1,4 procent till noteringen 828. Indexet inkluderar inte norska aktier.

Köpenhamnsbörsens OMXC20-index steg 0,6 procent. Vestas var i topp med en uppgång på 4,8 procent. Carlsberg steg 3,4 procent. På nedsidan Novo Nordisk som tappade 0,5 procent.

Oslobörsens OBX-index var upp 3,2 procent. Yara var upp 5,6 procent med stöd av att Societe Generale inlett bevakning med en köprekommendation. Tungviktarna Statoil och DNB Nor lyfte indexet med uppgångar på 2,2 respektive 4,6 procent.

I Helsingfors var OMXH25 upp 1,4 procent, med indexets samtliga aktier på plus. YIT var i topp med en uppgång på 3,7 procent efter att bolagets konsortium tagit hem en stor motorvägsorder.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?