Annons

Europabörserna: USA-siffror dämpade oron

De europeiska börserna steg på onsdagen, drivna av en stark siffra för orderingången för varaktiga varor i USA vilket dämpade oron för tillväxten i den amerikanska ekonomin. Debatten fortsatte om vilket budskap som kan väntas från Federal Reserve på fredag.

Vid klockan 17.35 var European Stoxx 50 upp 1,6 procent. Det bredare Bloomberg 500-indexet steg 1,4 procent.

"Alla väntar på Federal Reserves möte på fredag. Till dess kommer varje uns av goda nyheter, som dagens ordersiffror, att lyfta marknaderna", sade en kapitalförvaltare till Bloomberg News.

Orderingången på varaktiga varor i USA steg med 4,0 procent i juli. Väntat var en ökning med 2,0 procent.

Frankfurts DAX-index steg 2,7 procent. Fordonstillverkare låg i topp. Daimler steg 5,6 procent och VW var upp 4,3 procent.

Londonbörsens FTSE 100-index var upp 1,4 procent. Bankerna återtog mark. Royal Bank of Scotland steg 8,3 procent och Lloyds Banking var upp 5,7 procent.

Parisbörsens CAC-40 avancerade 1,8 procent. Renault steg 4,6 procent och Peugeot var upp 4,1 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?