Annons

USA-börser: Uppgångarna stegras sista timmen

Uppgångarna på börserna i New York utökades inför tisdagens sista handelstimme. Hoppet om ett nytt stödköpsprogram från Federal Reserve, kombinerat med ett minskat antal problembanker i USA och positiva ekonomiska indikatorer globalt, höll humöret uppe.

Vid klockan 21.00 var Dow Jones upp 2,1 procent. S&P 500 steg 2,5 procent, och Nasdaq Composite var 3,4 procent högre.

En jordbävning i delstaten Virginia, med magnituden 5,8, fick indexen att backa från tidigare toppar, men styrkan i uppgången återkom när det stod klart att skalvet inte förorsakat några katastrofer.

Den amerikanska regeringens lista över problembanker kortades ned för första gången sedan 2006, vilket lättade trycket på bank och finans på börserna. Undantaget var Bank of America som backade 3,9 procent på fortsatt oro för bankens balansräkning.

Inköpschefsindex för augusti för Kina, Tyskland och eurozonen var glädjeämnen. I Kina steg industrisektorns inköpschefsindex, medan Tyskland och eurozonen hade oförändrade inköpschefsindex i augusti.

Energi och råmaterial var starkaste sektorer i Dow Jones och S&P 500. Exxon Mobil och Chevron toppade Dow Jones med uppgångar på 3,6 respektive 3,1 procent på högre oljepris.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?