Annons

Europabörser: Rejäla uppgångar

De ledande Europabörserna stiger rejält på måndag eftermiddag, efter förra veckans kraftiga börsfall.

Olje- och gasbolagen ledde uppgången och investerarna utnyttjade tillfället att fyndköpa vissa aktier efter förra veckans kraftiga nedgångar.

Fokus riktas mot utvecklingen i Libyens huvudstad Tripoli där rebeller ser ut att gå mot seger. Libyens ledare Gaddafi har dock inte gett upp kampen ännu. Utvecklingen i Libyen väntas ha stor betydelse för oljeprisets utveckling den närmaste tiden. Investerarna hoppas att ett slut på kriget i Libyen kan ge stabilitet på oljemarknaden.

Vidare närmar sig orkanen Irene USA:s radarskärmar. Det räknas som den första orkanen för säsongen 2011 och går mot Floridas kust.

Tysklands förbundskansler Angela Merkel sa i helgen fortsatt nej till euroobligationer, vilket innebär att något snart införande inte kan ske.

I London gick oljebolaget Petrofac starkt med en uppgång på 4,9 procent efter en halvårsrapport som slog analytikerns förväntningar.

I sektorn steg Royal Dutch Shell med 4,2 procent och Cairn Energy och Cairn Energy avancerade 5,0 procent.

Marknadsoron har inte lagt sig helt, vilket syns i guldpriset som noterat ett nytt rekord på 1.895 dollar per ounce tidigare under dagen.

Investerarna väntar på Federal Reserve-chefen Bernankes kommentarer om de ekonomiska utsikterna på fredag.

Table
 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?