Annons

Stressräntor i banksektorn

Svenska storbanker pressas rejält på Stockholmsbörsen i dag, för andra dagen i rad. Sänkta riktkurser från Morgan Stanley bidrog till trycket nedåt.

Artikeln du läser är låst. Logga in eller teckna en digital prenumeration för att läsa Nordens största affärstidning.

  • Full tillgång till Di.se med nyheter och analyser
  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid
  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan
  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

Är du prenumerant? Prova att ladda om sidan och kontrollera att du är inloggad.

Saknar du en prenumeration? Bli prenumerant

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från GlobalConnectAnnons

IP-Only blir GlobalConnect – breddar sitt erbjudande och vässar hela sin företagsaffär

Regina Donato Dahlström, VD GlobalConnect Sverige.
Regina Donato Dahlström, VD GlobalConnect Sverige.

Att IP-Only blir GlobalConnect innebär så mycket mer än ett nytt namn. 

– Nu spänner vi musklerna och blir ännu tydligare. Vi kombinerar den stora aktörens resurser med tillväxtföretagets drivkraft, säger Regina Donato Dahlström, VD GlobalConnect Sverige.

Resultatet av samgåendet med GlobalConnect och namnbytet är att det som redan är en av Sveriges största leverantörer av digital infrastruktur stärker sitt erbjudande ytterligare och vänder blickarna mot hela den nordeuropeiska företagsmarknaden.

Att de två företagen, som båda ägs av EQT Infrastructure, skulle gå samman kanske inte var någon vild gissning för de insatta, men de som gissade det fick rätt. I februari blev samgåendet verklighet och namnbytet till GlobalConnect skedde den 21 september.   

Affärsidén har alltid varit att hjälpa företag koppla upp sig genom att äga, utveckla och erbjuda digital infrastruktur. Fokus har legat på att skapa digitala förutsättningar för företag i Sverige att kunna växa och där fiberutbyggnaden har varit en väldigt viktig faktor.

GlobalConnect har i mer än 20 år tagit fram tjänster som skapar lönsamhet och tillväxt till några av Sveriges mest framgångsrika och snabbväxande företag. Företaget erbjuder tjänster så som en kraftfull fiberanslutning, en säker och stabil anslutning till molnet eller en trådlös uppkoppling mot användarna.

Efter sammanslagningen blir GlobalConnect en av de största aktörerna inom digitalisering i hela Nordeuropa med muskler att investera mångmiljardbelopp i en fortsatt utbyggnad av digital infrastruktur. Det innebär bland annat att fler tjänster kommer att lanseras och erbjudas till såväl befintliga kunder, men också till helt nya kundsegment.  

– Det var ett bra beslut att fusionera. Vi växlar upp och får styrkan av att bli en större aktör samtidigt som fokus ligger kvar på det som gjort oss starka på den svenska marknaden, snabbhet och närhet till våra kunder. Att vara personliga i våra kundrelationer och enkla att ha att göra med tillhör våra kärnvärden, säger Regina Donato Dahlström.

Samlar hela koncernens kunskaper

Med fusionen samlar GlobalConnect all expertis och kunskap från koncernen och skapar ett ännu tydligare erbjudande för sina kunder.

– Vi är där vi var tidigare, men har nu en annan backning i en nordeuropeisk dimension. Det kan handla om produktutveckling, då våra produkter i grunden inte skiljer sig mellan de olika marknaderna. Det kan också gälla IT eller investeringar som skalar bättre när man har större volym, säger hon.

GlobalConnect har sedan tidigare haft en stark bas bland små och medelstora bolag i Norge och Danmark. Denna erfarenhet tar man nu med sig till den nya organisationen, där man breddar sin affär.

Regina fortsätter:

– Vi kommer att växla upp i tillväxt och bredda vårt erbjudande mot mindre företag, hela vägen ner till enmansföretag

Större flexibilitet med nya lösningar

Bland annat kommer företagskunderna att få se en större flexibilitet bland tjänsterna.

– Allt fler nättjänster blir mjukvarubaserade. Det kallas rent tekniskt för SD-WAN, men jag kallar det för Smart WAN. Det som är smart är att det är mer flexibelt. Våra kunder kommer att kunna justera bandbredden till och från kontoret på ett flexiblare sätt, och dessutom styra och övervaka sina nät i en större utsträckning. Det riktigt stora värdet är att vi lägger enklare tjänster ovanpå vårt utbud, sådant som tidigare köpts separat, som brandväggar, säkerhetstjänster eller LAN-tjänster, förklarar Regina Donato Dahlström och avslutar:

– De stora vinnarna i detta blir kunderna och förlorarna blir de nuvarande jättarna som inte varit beredda på att bli utmanade.

Om GlobalConnect 

GlobalConnect är den ledande leverantören av fiberbaserad datakommunikation och datacenter i norra Europa. Vårt uppdrag är tydligt: att förvandla visioner till verklighet genom digital utveckling och uppkoppling som påverkar människor och företag på riktigt. Det kan handla om att koppla upp butiker som ingår i en kedja, att förse små och medelstora företag med säker uppkoppling till att bygga datacenter åt några av världens största och mest krävande kunder.

Läs mer om GlobalConnects företagslösningar på www.globalconnect.se

 

Mer från GlobalConnect

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med GlobalConnect och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?