Annons

USA-börser: Teknikaktier tynger

Börserna i New York tappade det mesta av de inledande uppgångarna en bit in på onsdagshandeln, i takt med att Dell drog med sig teknologiaktierna nedåt.

Vid klockan 18.00 var Dow Jones upp 0,1, liksom det bredare S&P 500 var upp 0,1 procent, och Nasdaq Composite var ned 0,7 procent.

Dell, som levererade en rapportbesvikelse på tisdagskvällen, tappade 9,6 procent. Bolagets sänkte sin intäktsprognos för helåret och vittnade om minskande efterfrågan på persondatorer från privathushåll, och tappade marknadsandelar till Apple i synnerhet och surfplattor och smartphones i allmänhet.

Hewlett-Packard, som rapporterar på torsdagen, drogs med nedåt och tappade 4,4 procent. Även Microsoft och Cisco tyngde Dow Jones.

Aktiemarknadens inledande hyllning av starka rapporter från detaljhandelskedjorna Staples och Target, klingade av. Staples vände ned och tappade 1,7 procent, medan Target var upp 2,2 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?