Annons

Neråt på Tokyobörsen

De asiatiska börserna uppvisade en oregelbunden utveckling under onsdagens handelssession. Starka bolagsrapporter gav stöd medan besvikelse över "magra" resultat från tisdagens europeiska toppmöte tyngde.

"Europa har brottats med finansiella problem och nu ser vi att ekonomin bromsar in", sade Yoshinori Nagano, senior strateg på Daiwa Asset Management i Tokyo till Bloomberg News.

I spåren av detta handlades börserna i Japan i negativt territorium. Topix var ned 0,2 procent medan Nikkei retirerade 0,4 procent, efter två raka dagar med uppgångar.

Även svag amerikansk bostadsstatistik bidrog till att öka oron för att japanska exportörers vinster kommer att påverkas negativt. Toyota, världens största biltillverkare, backade 1,6 procent. Konkurrenten Honda backade 2,6 procent.

I Kina var såväl Shanghai som Shenzhen i stort sett oförändrade.

China Minsheng Banking redovisade en vinsttillväxt på 57 procent och klättrade 4,6 procent i Hongkong. China Coal rusade 8,8 procent på stark rapport. Dessa aktier bidrog till att lyfta Hang Seng som var upp 1,3 procent vid klockan 7.40.

I Sydney var S&P/ASX 200 Index upp 1,6 procent. Alacer Gold steg 6,8 procent efter att ha rapporterat ett 62 procent starkare halvårsresultat än väntat i Bloombergs prognos.

Table


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?