Annons

Nordenenbörser: Lyft på alla börser

De nordiska börserna uppvisade överlag uppgångar på onsdagen, vilket var i linje med utvecklingen på de ledande europeiska börserna. Mot strömmen gick Köpenhamnsbörsen som visade röda siffror.

Strax innan klockan 17 var OMXN40 upp med 3,0 procent till noteringen 837. Indexet inkluderar inte norska aktier.

Köpenhamnsbörsens OMXC20-index backade 0,3 procent. Här tyngde det rapporterande bioteknikbolaget Novozymes som handlades ned med 3,6 procent. Bolaget rapporterade ett sämre resultat än väntat för det gångna andra kvartalet på i stort sett alla resultatnivåer. Även GN Store Nord föll också i spåren av bolagets rapport som presenterades på torsdagen.

Oslobörsens OBX-index var upp med 2,4 procent. Byggbolaget Veidekke lämnade kvartalsrapport som visade att de operativa intäkterna ökade till 4.634 miljoner norska kronor i andra kvartalet (4.327) och resultatet före skatt blev enligt en segmentsredovisning 390 miljoner (163). Bostadssidan var stark medan byggverksamheten visade en blandad bild med marginalpress i Norge och marginaltillväxt i Sverige som de mest tydliga faktorerna. Aktien steg med 1,5 procent.

I topp på vinnarlistan i Oslo fanns Renewable Energy som handlades upp med 8,4 procent.

I Helsingfors var OMXH25 upp med 4,9 procent med framför allt stålsektorn och skogsbolagen som anförare. UPM- Kymmene avancerade till exempel med 6,6 procent medan Stora Enso handlades upp med 4 procent. Stålbolagen Rautaruukki och Outukumpu steg med 6,7 respektive 6,2 procent.

Detaljhandelsbolaget Kesko sorterade högst upp bland vinnarna med en uppgång på 8,6 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?