ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 21 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Insiders som passar på att fynda

Insiders tycker just nu att det är ett fyndläge på börsen och köper som aldrig förr. Köpaktiviteten har stigit till sällan skådade nivåer, enligt fondbolaget Scientias mätningar och finansmannen Fredrik Lundberg hör till de mest aktiva.

Fredrik Lundberg fortsätter att storshoppa på den slagiga och oroliga börsen. Enligt Finansinspektionens insynsregister registrerades nya köp på onsdagen via investmentbolaget LE Lundbergföretagen i flera bolag där man sedan tidigare är storägare.

Lundberg har registrerats för stora köp av A-aktier i trädgårdsutrustningsföretaget Husqvarna under maj månad och köpen fortsatte i början på augusti, berättade di.se i går. På onsdagen var det dags igen – då registrerades han för köp av en halv miljon B-aktier som kostade runt 16 miljoner kronor. Lundbergs har även köpt större post i verkstadsbolaget Sandvik om 300.000 aktier för cirka 24,6 miljoner kronor och i byggbolaget Skanska där han handlat en halv miljon B-aktier för cirka 45 miljoner kronor, enligt di.se:s beräkningar.

Familjen Qviberg passar också på att positionera sig i bilhandelsföretaget Bilia och ökar sin andel till 10,5 procent, genom köp av 140.000 A-aktier till ett värde av cirka 12,8 miljoner kronor.

Även Bengt Stillström, storägare i kontraktstillverkaren Partnertech, ökar sitt innehav i bolaget tillsammans med sonen Petter. Bengt Stillström har sammanlagt köpt 117.619 aktier till ett värde av cirka 2,6 miljoner kronor. Petter Stillström har gjort en likadan affär. De har även ökat på ägandet i teknikhandelsföretaget OEM International genom att köpa en post på 1.318 aktier för cirka 65.000 kronor.

Även i fastighetsbolaget Heba sker det insideraffärer just nu. Styrelseledamoten Christer Dahlström har köpt 3.000 B-aktier till ett värde av cirka 160.000 kronor medan vd:n Lennart Karlsson köpt 2.000 B-aktier för drygt 100.000 kronor.

Tyck till