1515

Fyra köpvärda aktier

Stockholmsbörsen är tekniskt sett tillbaka i en stigande trend och det finns en del köpvärda aktier just nu, bland annat verkstadsbolaget Alfa laval.

Efter en lång tids börsoro har Stockholmsbörsens storbolagsindex OMXS30 nästan återhämtat sig. På fredagen ligger index knappt 3 procent lägre än vid årsskiftet och under de två senaste veckorna har börsen bara backat under en enda dag.

Enligt norska Investtech, som sysslar med teknisk analys, är det inte troligt att det blir någon större korrigering nedåt. Teknisk sett ser index positivt ut. På fredagen står det i 1122. Den tekniska analysen tyder på att det kan finnas ett motstånd vid 1175, men på längre sikt tyder tecknen på fortsatt uppgång. På fredagseftermiddagen kom dock sysselsättningssiffror från USA som fick börsen att vika nedåt.

Även om marknaden kan se lite besvärlig ut på kort sikt finns det utifrån den tekniska analysen flera köpvärda aktier just nu.

Gummitillverkaren Hexpol har haft en strålande kursutveckling, upp 35 procent sedan årsskiftet och 133 procent på ett års sikt. Investtechs tekniska analys visar att den utvecklingen kan fortsätta. Trenden är positiv men stöd nedåt vid både vid 183 och 154 kronor. På fredagen handlas aktien för 186,50.

Verkstadsbolaget Alfa Laval har nyligen fått en order på 135 miljoner kronor och kreditvärderingsinstitutet Standard & Poors har justerat kreditratingen uppåt. Enligt Investtechs bedömning ser det ljust ut tekniskt sett, och aktien kan stiga till 147 kronor eller mer inom tre månader från dagens 140,50.

Telekombolaget Tele2 har enligt Investtech haft problem i Ryssland på sistone efter att myndigheterna fångat upp signaler från bolaget i Moskvaregionen trots att Tele2 inte har någon licens att verka där. Kursen har dock inte tagit stryk. Trenden är stigande och har nyligen gått igenom ett motstånd vid 123 kronor. Blir det reaktion nedåt finns det stöd vid den nivån.

Vindkraftssektorn har inte haft någon direkt vind i seglen på börsen. Enligt Investtech kan den negativa trenden för Arise Windpower dock vara slut. En ny undersökning visar att hälften av konsumenterna är redo att betala mer för grön energi. Tekniskt sett ser det också mycket positivt ut och kursen bör inte falla under 46 kronor. Likviditeten är dock något sämre med, varför det kan vara riskabelt att göra kortsiktiga affärer i bolaget.


Innehåll från LogMeInAnnons

Så frigör LogMeIn den moderna arbetskraftens potential

I dag jobbar miljontals människor världen över på distans, vilket ställer stora krav på företag att se till att anställda får supporten de behöver och att säkerheten är den allra bästa. Med LogMeIns heltäckande molnlösningar blir arbetet sömlöst och IT-avdelningen får kraftfulla verktyg. I ett nytt partnerskap med Commaxx är LogMeIns produkter nu tillgängliga för den nordiska marknaden. 

LogMeIn grundades 2003 och är en pionjär inom fjärrarbete. Under pandemin har arbetsplatsen blivit ännu mer decentraliserad och efterfrågan på LogMeIns lösningar har ökat ytterligare. Idag hjälper LogMeIn miljontals människor och företag att arbeta så bra som möjligt – var som helst och när som helst. 

– Molnbaserad kommunikation och tjänster har blivit en del av vardagen och är därför avgörande för att företag ska lyckas i framtiden. Genom vårt partnerskap med Commaxx ser vi fram emot att hjälpa fler svenska och nordiska företag att anpassa sig i den nya eran av arbete, säger Gerald Byrne, Senior Director och Channel Sales.

– Det som gör oss unika är just att alla våra produkter är molnbaserade, vilket är ovanligt på marknaden med tanke på den bredden vi har. Man kan med några klick enkelt skala upp och ned allt från våra UCC-lösningar till vår säkerhetslösning LastPass, säger Barry McMahon, Senior Product Marketing Manager. 

En spridd arbetsplats kräver kraftfulla verktyg

 På en decentraliserad arbetsplats är det även viktigt att IT-avdelningen har verktygen som behövs för att enkelt ge anställda support. Med lösningar som Rescue och Central kan IT-personalen enkelt hantera alla anslutna enheter, var de än befinner sig. Förutom att kunna ge smidig support är det även av högsta vikt att man arbetar så säkert som möjligt. Med LogMeIns lösning LastPass som finns i deras Identityserie säkrar man de anställdas identitet, åtkomst, data och lösenord. 

–  LastPass kan generera slumpmässiga lösenord i alla möjliga skepnader och med ett inlogg kan du hantera alla lösenord på ett och samma ställe. Lösningen kommer ihåg lösenorden och fyller automatiskt in den krävda informationen, Barry McMahon.

Lösningen har även multifaktorautentisering, vilket ger en extra nivå av säkerhet. 

– När du kombinerar att kunna genera och hantera lösenord, samtidigt som du utmanar användaren att bevisa att den är vem den påstår sig vara, så får du en mycket omfattande säkerhetslösning som är lätt att använda. Det valideras av mer än 26 miljoner kunder, avslutar Barry McMahon. 

Länk: Vill du veta mer om LastPass? 

Om LogMeIn

 LogMeIn är en pionjär inom distansarbete och en drivkraft bakom dagens situation där vi kan arbeta var vi vill, och har blivit ett av världens största SaaS-företag med tiotals miljoner aktiva användare, mer än 3500 globala medarbetare, över 1,3 miljarder dollar i årlig omsättning och cirka 2 miljoner kunder världen över som använder LogMeIns lösningar som en viktig del i deras dagliga liv.

 

Mer från LogMeIn

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med LogMeIn och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?