1515

Börsen: Nedgång att vänta

Terminerna för de ledande europeiska börsindexen pekar ned inför att handeln i Europa ska inledas på tisdagen. Vägledning från New York saknas sedan de amerikanska börserna höll stängt för nationaldagsfirande på måndagen.

Runt 8.45 var terminerna för Euro Stoxx 50, CAC 40, FTSE och DAX ned 0,2 procent.

På tisdagen var utvecklingen oregelbunden på de ledande asiatiska börsindexen efter måndagens breda uppgång.

I Japan steg börserna för sjätte dagen i rad. Topix-index gick därmed mot sin längsta vinstperiod sedan jordbävningen och tsunamin i mars. Uppgången var dock måttlig i Tokyo där Nikkei och Topix steg 0,1 procent.

I Kina tyngdes sentimentet av ett uttalande från Moodys Investor Service att problemlånen i de kinesiska bankerna kan vara större än väntat. En statligt ägd tidning skrev dessutom att centralbanken kommer att höja styrräntan.

På en i övrigt händelsefattig tisdagsmorgon i Stockholm meddelade Eolus Vind att bolaget tecknat ett ramavtal med Vestas Northern Europe avseende leverans av vindkraftverk med en total effekt på 180 megawatt. Vestas skall leverera vindkraftverken successivt under en treårsperiod.

Fabege meddelade att de träffat ett sexårigt avtal om att hyra fastigheter till Myndigheten för samhällsskydd och beredskap på Fleminggatan i Stockholm. Avtalet gäller cirka 5.000 kvadratmeter kontor med en årshyra på 16 miljoner kronor.

På statistikfronten väntar på tisdagen EMU:s detaljhandel för maj.

Från USA publiceras antalet industriorder för maj månad.

I New York var pendlade septemberterminerna för Dow Jones och Nasdaq Composite mellan oförändrade till upp 0,2 procent. S&P 500-terminen var ned 0,2 procent.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?