Hoppa till innehållet

Annons

USA-börser: Terminerna pekar uppåt

Terminerna klättrade upp till positivt territorium inför torsdagens handelssession i New York sedan arbetslöshetssiffror inkommit bättre än väntat. Marknaden törstar fortfarande efter nyheter om en överenskommelse angående skuldtaket.

"Aktiemarkanden har varit relativt ostörd med tanke på vad som står på spel. Investerare hade verkligen väntat sig att en överenskommelse skulle vara på plats vid det här laget. För tillfället känns det som vi balanserar på en väldigt skör tråd", sade Michael Hewson, marknadsanalytiker på CMC Markets i London, till Bloomberg News.

Klockan 14.55 var septemberterminerna för Dow Jones 0,3 procent högre, S&P 500 ökade 0,4 procent och Nasdaq Composite var upp 0,5 procent.

Demokrater och republikaner fortsätter att tvista om hur höjningen av det amerikanska skuldtaket ska utföras och efterföljande budgetbesparingar.

Under torsdagen väntas representanthuset rösta om den republikanske talmannen John Boehners reviderade budgetplan, som nu innehåller kraftigare besparingar än tidigare. Demokraterna i senaten har dock gjort klart att planen inte kommer att gå igenom den demokratiskt kontrollerade senaten.

Bland aktierna som kan komma att synas under torsdagens handelssession är, bland annat, rapporterande, Bristol-Myers, Timken och Alcatel-Lucent.

Bristol-Myers redovisade ett resultat som var i linje med förväntningarna och höjde samtidigt sin vinstprognos för helåret 2011.

Det amerikanska verkstadsbolaget Timken redovisade ett resultat som överträffade analytikernas förväntningar.

Alcatel-Lucent redovisade ett resultat efter skatt på 43 miljoner euro för det andra kvartalet 2011. Väntat var ett resultat efter skatt på 9,5 miljoner euro, enligt Bloomberg News.

Mjukvarutillverkaren Akamai Technologies som rapporterade efter onsdagens stängning rasade över 15 procent i förhandeln.

Säsongsjusterad statistik från det amerikanska arbetsmarknadsdepartementet visade att antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd i USA sjönk med 24.000 personer till 398.000 personer, jämfört med föregående vecka. Detta var bättre än analytikernas förväntningar som var 415.000 nya arbetssökande, enligt Bloomberg News.

Ytterligare statistik som väntar från USA i eftermiddag är kontrakterade husköp i juni, som bedöms ha sjunkit med 2,0 procent i juni, enligt Bloomberg News enkät.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera