1515

Stockholmsbörsen: Mindre nedgång i korten

Stockholmsbörsen väntas inleda med en mindre nedgång på onsdagen, i likhet med hur de ledande Europabörserna förväntas öppna. New York-börserna stängde på minus igår, men rörelserna var inte så stora jämfört med nivåerna när Stockholmsbörsen stängde igår.

Fokus ligger fortsatt på förhandlingarna om skuldtaket i USA, vilket väntas dominera agendan. Marknaden förväntar sig att förhandlingarna kommer att fortsätta ända fram till deadline den 2 augusti.

Republikaner i representanthuset tvingades igår att skjuta upp omröstningen kring skuldtaket från onsdag till torsdag innevarande vecka.

New York Times skriver att den amerikanska staten har likvida medel som räcker lite lägre än beräknat. Tack vare ett inflöde av skattebetalningar och agerande av finansdepartementet kan regeringen sannolikt fortsätta att betala alla sina räkningar ett antal dagar efter 2 augusti, vilket ger visst andningsutrymme för kongressen att höja skuldtaket. Enligt estimat från flera firmor på Wall Street kommer de likvida medlen att räcka till 10 augusti, utan att staten behöver låna mer pengar.

Meda hamnar i blickfånget sedan Wall Street Journal skrivit att kanadensiska Valeant Pharmaceuticals är intresserade av att köpa bolaget. Enligt tidningen, som stödjer sig på källor, har Valeant närmat sig det svenska bolaget under de senaste två veckorna. Vid ett eventuellt bud kommer troligen köpeskillingen hamna över 4 miljarder dollar. Meda värderas idag till 3,4 miljarder dollar, vilket med en typisk budpremie på 30 procent innebär en prislapp på 4,4 miljarder dollar.

Meda kommenterar tidningsupppgifterna och uppger att de inte erhållit någon propå från Valeant Pharmaceuticals.

"Medas styrelse har inte erhållit någon propå av det slag som beskrivs i artikeln. Däremot har Meda flera samarbeten med Valeant inkluderande joint ventures i Kanada, Mexiko och Australien", skriver bolaget.

Assa Abloys rapport var i linje med förväntningarna, både på resultat och försäljningsnivå. Integreringen av Crawford går framåt i hög takt och ser mycket lovande ut, bedömer vd Johan Molin. Bolaget ser en svag men stabil konjunkturutveckling på de mogna marknaderna samtidigt som utvecklingen på tillväxtmarknaderna väntas vara fortsatt positiv.

Niscayah redovisar ett resultat före skatt på 56 miljoner kronor i andra kvartalet, klart lägre än analytikernas förväntningar vid 84 miljoner kronor. Omsättningen var i linje med förväntningarna.

Kursrörelserna väntas dock bli begränsade eftersom det ligger bud på bolaget. Securitas lade det första budet, vilket sedan Stanley Black & Decker övertrumfade. SBD bjuder 18 kronor per aktie i Niscayah.

Bilias rapport visade på att resultatet före skatt steg med 6 procent och försäljningen ökade med 17 procent i andra kvartalet jämfört med samma kvartal i fjol. Bolaget förväntar sig en fortsatt god marknadssituation i tredje kvartalet, även om osäkerheten i marknaden har ökat.

Bland dagens makrostatistik finns bland annat ECB som meddelar penningmängden M3 i juni, klockan 10.00 och USA där orderingången av varaktiga varor i juni släpps klockan 14.30. Tysklands KPI i juli släpps under dagen och Federal Reserves konjunkturbedömning Beige Book i kväll klockan 20.00.


Innehåll från KIAAnnons

Kia EV6 Årets premiumbil i Tyskland

Efterlängtad och redan prisbelönt.

Kia EV6 har utsetts till ”Årets Bil i Tyskland” i kategorin Premium.

Nu lanseras den helelektriska crossovern i Sverige.

Så bra är Kia EV6 – årets premiumbil i Tyskland

Uttrycket ”premium” i bilbranschen finns på många marknader, men någon exakt definition av begreppet finns inte. Det brukar dock handla om en bil av ett känt märke, som är påkostad och har hög upplevd kvalitet.

Allt detta stämmer in på nya helelektriska Kia EV6 – som utsetts till ”Årets Bil i Tyskland 2022” av tyska Årets Bil (GCOTY) just i kategorin Premium.

Kia EV6, som precis lanseras i Sverige, fick den prestigefyllda utmärkelsen före en mängd konkurrenter av en jury bestående av 20 journalister i Tyskland.

– Det är fantastiskt att se Kia EV6 vinna priset Årets premiumbil i Tyskland. Även om leveranserna av vår innovativa helelektriska crossover bara har börjat, är det tydligt att EV6 sätter nya standarder för laddningsprestanda, teknik och interiörutrymmen, säger Jason Jeong, vd Kia Europe.

Ultrasnabb laddning

Att få utmärkelsen Årets premiumbil i Tyskland är inte bara ett erkännande för det arbetet som Kias dynamiska team gör utan även ett kvitto på den lyckade satsningen på den helelektriska plattformen Electric-Global Modular Platform (E-GMP).

Kia EV6 kan köras upp till 528 kilometer på en laddning och tack vare avancerad 800V-teknik är ultrasnabb laddning av batteriet (77,4 kWh) möjligt.

Vid en laddstation med minst 250 kW kan batteriet snabbladdas från 10 till 80 procent på bara 18 minuter eller så kan du på endast 4,5 minuters laddning uppnå en räckvidd på 100 km.

”Något alldeles extra”

Kia EV6 kommer i fyra utföranden och erbjuds i bakhjuls- och fyrhjulsdrivna konfigurationer, 168 kW (228 hk) respektive 239 kW (325 hk). Toppmodellen – fyrhjulsdrivna EV6 GT lanseras i slutet av 2022. GT levererar 430 kW (585 hk) och accelererar 0-100 km/h på 3,5 sekunder.

– Kia EV6 är inte bara den första modellen baserad på vår nya Electric-Global Modular Platform (E-GMP), den är också först med den nya och djärva Opposites United-designfilosofin, säger Luc Donckerwolke, Chief Creative Officer på Hyundai Motor Group.

– Den emotionella designen, imponerande räckvidden och ultrasnabba laddningen gör Kia EV6 till något alldeles extra. Vi är stolta över att ta emot utmärkelsen Årets premiumbil i Tyskland, det är ett erkännande för det briljanta arbetet från vårt dynamiska Kia-team.

Snabb laddning, lång räckvidd och ett gott klimatsamvete – nya Kia EV6

Mer från KIA

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med KIA och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?