1515

USA-börser: Nedgång väntar

Terminerna indikerar en negativ öppning på måndagen sedan demokrater och republikaner fortfarande inte lyckats enas om taket för den amerikanska statsskulden två veckor innan deadline.

"För mig är det en otänkbar risk att ta. En amerikansk betalningsinställelse skulle skapa panik på finansmarknaderna och det skulle skapa en kaskad av följdeffekter som skulle få Lehman Brothers att se ut som en väldigt liten händelse i jämförelse", sade Larry Summers, tidigare chef för Vita husets ekonomiska råd, till CNN.

Klockan 15.05 var septemberterminerna för Dow Jones 0,6 procent lägre och S&P 500 tappade 0,5 procent. Nasdaq Composite-terminen var ned 0,5 procent.

I Europa fortsatte den statsfinansiella situationen att sätta prägeln på handeln. Kostnaderna för att försäkra sig mot betalningsinställelser i Piigs-länderna steg till nya rekordnivåer samtidigt som guldpriserna sköt i höjden.

På valutamarknaden tappade euron till 1:408 mot dollarn.

På bolagsfronten i USA ledde Morgan Stanley bankerna lägre i den tyska handeln.

Det stormade kring News Corp som backade runt 4,7 procent efter att bolagets hanterande av avlyssningsskandalen på News International ifrågasatts.

Halliburton avancerade cirka 1 procent i förhandeln efter att ha rapporterat ett resultat som överträffat analytikernas förväntningar, enligt Bloomberg News sammanställning.

Linkedin backade i förhandeln i New York. JP Morgan har sänkt rekommendationen för aktien till neutral, från övervikt.

Ingen statistik av stor betydelse väntar från USA på måndagen.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?