1515

USA-börser: Terminerna pekar på tidig uppgång

Terminerna i New York pekar upp inför att handeln ska inledas på fredagen och trotsar därmed Standard & Poor's varning för ett sänkt amerikanskt kreditbetyg. På bolagsfronten rusar Googles aktie i den tyska handeln efter en urstark rapport som släpptes på torsdagskvällen.

"På grund av händelseutvecklingen i den politiska debatten rörande skuldtaket är det åtminstone 50 procents chans att vi sänker USA:s kreditbetyg inom 90 dagar", kommenterade Standard & Poor's enligt Marketwatch.

Varningen från Standard & Poor's kom under torsdagsnatten, en dag efter att Moody's också uttalat att det amerikanska kreditbetyget riskerar att sänkas.

Förhandlingarna mellan USA:s president Barack Obama och republikanernas ledare avslutades på torsdagen utan någon uppgörelse om att höja skuldtaket. En reservplan var dock på gång för att förhindra en betalningsinställelse redan nästa månad.

"Givet tidigare varningar verkar marknaden redan prisat in hotet", sade Heino Ruland, strateg på Ruland Research, till Marketwatch.

Klockan 14.50 var septemberterminerna för Dow Jones 0,3 procent högre, S&P 500 ökade 0,3 procent och Nasdaq Composite- terminen var 0,5 procent upp.

På bolagsfronten rapporterade Google efter torsdagens stängning. Googles försäljningstillväxt slog förväntningarna med råge och aktien rusade över 12 procent i förhandeln i den tyska handeln.

Citigroup, som rapporterade på fredagseftermiddagen, redovisade ett resultat som var något bättre än analytikernas förväntningar.

Petrohawk Energy var upp över 60 procent i förhandeln sedan den autraliska gruv- och oljejätten BHP Billiton meddelat att det köper det amerikanska olje- och gasbolaget för cirka 12,1 miljarder dollar i kontanter. Köpet av Petrohawk Energy är bolagets största förvärv hittills.

Statistik som väntar på fredagen är industriproduktionen för juni, vilken kommer strax innan öppningen. Efter att handeln inletts väntar också Michigan- index för juli.

I Europa sjönk börserna på fredagen där investerare oroade sig för resultaten av stresstesterna för regionens banker som ska publiceras på fredagskvällen.


Innehåll från RCO SecurityAnnons

RCO har nyckeln till framtidens lås

Madeleine Wettergren, försäljningschef region norr, och Alexandra Thedeby, kommersiell produktchef på RCO.
Madeleine Wettergren, försäljningschef region norr, och Alexandra Thedeby, kommersiell produktchef på RCO.

Att låsa och låsa upp dörrar är ett behov som alltid kommer kvarstå, men i takt med förändrade beteenden ändras sättet vi gör det på. Därför ser RCO, med sitt framtidssäkra passersystem, till att möta våra grundläggande behov av säkerhet på ett mer kundanpassat och användarvänligt sätt.

Koder, brickor, appar eller fysiska nycklar – alternativen för att låsa upp en dörr är många. Syftet är dock detsamma; att vi ska känna oss trygga där vi bor, arbetar eller tillbringar en stor del av vår tid. 

De här behoven möter RCO dagligen med sina tjänster och produkter inom passer- och säkerhetssystem. De erbjuder hårdvarulösningar för passer och larmsystem, tillsammans med programvaran som behövs för att bygga upp och administrera ett system för styrning av passer och inbrottslarm i flera fastigheter. Deras tjänster används hos allt från bostadsrättsföreningar till sjukvård och kommun. 

– Vi säljer våra lösningar via återförsäljare, som vi har ett väldigt nära samarbete med.  Tillsammans möter vi kundernas behov med produkter och installationer som håller i det långa loppet, säger Madeleine Wettergren, försäljningschef region norr, på RCO. 

Ett säkert men tillgängligt samhälle  

RCO möter kraven på säkerhet på både den personliga och administrativa nivån. Det handlar om att göra livet enklare och tryggare för människorna som befinner sig i byggnaden och skydda verksamheten från både fysiska och digitala intrång utifrån. 

– Samtidigt som vi vill skapa ett säkert samhälle måste det också vara tillgängligt. Dagens digitala beteenden kräver flexibilitet, säger Alexandra Thedeby, kommersiell produktchef på RCO. 

– Behöver man tillträde till flera byggnader, till exempel som fastighetsförvaltare, är det opraktiskt med en drös fysiska nycklar. Vi behöver på ett enkelt och säkert sätt skapa tillträde. Här är vårt system en möjliggörare, säger Madeleine Wettergren. 

Nästa generations mjukvara under utveckling 

Redan i dag har RCO ett flexibelt och skalbart system som gör det möjligt att koppla på olika typer av lösningar och tjänster vid behov. Nu satsar de på att öka användarvänligheten ytterligare med en molnplattform som gör det lättare för både återförsäljare och kunder att administrera och övervaka tillhörande hårdvaror som till exempel porttelefoner och kortläsare för passage, och på sikt även larm. 

– Genom att investera i vår grundplattform kan du på ett enkelt sätt skala upp eller ner efter behov. Vi vet ju faktiskt inte hur våra behov eller vanor ser ut om tio år därför bygger vi ett framtidssäkert system som är flexibelt och skalbart, avslutar Alexandra Thedeby. 

Om RCO Security AB

RCO Security utvecklar, tillverkar och säljer tjänster och produkter inom passer- och säkerhetssystem. Genom deras närhet till sina kunder skapar de en trygg, säker och smidig vardag – vare sig man har behov av ett kodlås vid en enda dörr eller ett stort integrerat system för styrning av passer och inbrottslarm i flera fastigheter spridda över landet.

Läs mer på www.rco.se 

 

Mer från RCO Security

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med RCO Security och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?