1515

USA-börser: Terminer pekar uppåt

Terminerna för de ledande amerikanska börsindexen pekar upp inför att handeln ska inledas på onsdagen. Statistik från Kina som inkom bättre än väntat höjde riskaptiten. Marknaden inväntar nu eftermiddagens Humphrey Hawkins-tal av Fed-chefen Ben Bernanke.

"Den kinesiska statistiken inkom bättre än väntat och Kina är motorn för den globala ekonomin. Nu väntar flera viktiga möten de kommande dagarna att hålla uppsikt över", sade Arnaud Scarpaci, fondförvaltare på Agilis Gestion, till Bloomberg News.

Klockan 14.55 var septemberterminerna för Dow Jones och S&P 500 upp 0,3 respektive 0,4 procent. Nasdaq Composite- terminen var 0,5 procent högre.

I Europa handlades de ledande börsindexen kring nollstrecket under onsdagen. Det rådde fortsatt osäkerhet och spekulationer kring krisländerna i eurozonen, medan den kinesiska statistiken, som inkom bättre än väntat, gav visst stöd till marknaden.

På valutamarknaden har euron stärkts under dagen till 1:406 mot dollarn.

I förhandeln i New York steg Google, Amazon och Netflix. JP Morgan har inlett bevakning av de tre bolagen med rekommendationen övervikt.

Sjukvårdsutrustningstillverkaren Kinetic Concepts steg också i förhandeln sedan bolaget sagt att det kommer bli uppköpt av ett konsortium.

Datorspelstillverkaren Electronic Arts backade i förhandeln sedan bolaget meddelat att det tecknat ett avtal med PopCap Games om att köpa bolaget. Affären kan komma att kosta Electronic Arts upp till 1,3 miljarder dollar.

Statistik från Bureau of Labor Statistics visade att de amerikanska importpriserna sjönk med 0,5 procent i juni, jämfört med maj. Jämfört med samma månad året före steg priserna med 13,6 procent.

Analytiker hade räknat med att priserna skulle sjunka 0,6 procent jämfört med månaden före, och stiga med 13,2 procent jämfört med samma månad föregående år, enligt Bloomberg News snittprognos.


Innehåll från AccountorAnnons

Så hinner fastighetsägare med all vårens administration

Det är tufft för fastighetsägare att hinna med våren, en stor administrativ puckel. Och en utmaning att ha personal med rätt kompetens. Då är det smidigt att lägga över arbetet på experter som arbetar heltid med detta.

Vi har pratat med Anna Rosengren, Senior advisor på Accountor, som hjälper många fastighetsbolag med ekonomiarbetet.

 - Många fastighetsbolag ska vara klara med sin årshantering redan det första kvartalet eller senast sista juni. Och det är inte samma arbete som görs på hösten hos ett fastighetsbolag som man gör på våren med årshantering och konsolideringar. Det är arbete som kräver en helt annan kompetens, säger Anna.

Det går att spara mycket pengar för ett fastighetsbolag på att göra rätt, oavsett om det gäller ränteavdragsbegränsningar, moms, att skatteoptimera fastigheterna eller Inkomstskattprocessen.

- Det går oftast inte att motivera att ha en momsspecialist, en skattespecialist och en koncernspecialist inhouse hos ett fastighetsbolag. Men på Accountor har vi det. Jag och mina kollegor arbetar dessutom bara med detta och vi är därför vassare än om man är allmänkunnig inom ekonomi. Det kommer ständigt nya regler och uppdateringar t ex inom momsområdet och det är vårt jobb att vara uppdaterade och se till att våra kunder använder reglerna så det är förmånligt för dem, fortsätter Anna.

Läs Accountors information till fastighetsägare här. 

Läs mer om Accountors tjänster här.  

Accountor ligger i framkant inom mycket, även gällande automatisering och flöden. De ser över att man arbetar effektivt med sin ekonomi.

- Även hos företag som tycker att de är ganska digitala och har en effektiv process så har jag sett att vi kan göra stor skillnad genom att effektivisera ytterligare. Många fastighetsbolag är dessutom för små för att ha både de bästa systemen och de effektivaste processerna – när vi samarbetar kan de följa med på våra system och utarbetade processer och får på så sätt samma läge som större fastighetsbolag. Vi har specialistkompetens hos oss och ger gärna råd och stöd till våra kunder i komplexa frågor. Vi är t ex bra som stöd vid förvärv och försäljningsprocesser. Till de fastighetsbolag som har tufft att hinna med årshanteringen nu på våren så vill jag bara säga: lämna bort dessa arbetsuppgifter till experter, så kan ni ägna er åt annat, avslutar Anna. 

Om Accountor:

Accountor är en av norra Europas största fullservicebyråer inom ekonomi, lön och HR. I Sverige stöttar 300 anställda på 8 orter företag med tjänster som innebär trygghet, avlastning, rådgivning, långsiktighet och tillfälle att utvecklas. Accountor hjälper företag till en mer effektiv ekonomi och effektivare personalprocesser.

Mer från Accountor

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Accountor och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?