ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 21 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Insiders storköper

Det är köpläge på börsen. Det tycker i alla fall personer med insyn i börsbolagen. I maj var en rekordstor andel av insiders aktiva, skriver Dagens industri.

Andelen köp hos insiders uppgick i maj till 68 procent av alla affärer de gjorde. Och månadens sista vecka var det tre gånger så många köp som försäljningar, enligt analysföretaget Investtechs Insiderbarometer.

"Trots att börsen faller signalerar de många köpen att många personer med god insyn i företagen ser möjligheter att göra en god affär", säger Geir Linøkken, analyschef på Investtech till Di.

Flera tunga finansproffs har också gjort förändringar i sina ägarportföljer under våren. Hexagons vd Ola Rollén samt storägaren Melker Schörling sålde stora poster i bolaget. Och finansmannen Fredrik Lundberg har vid ett flertal tillfällen ökat sina innehav i Sandvik, Skanska och Husqvarna.

Sex procent av insynspersonerna har varit aktiva i maj. Det är en av de högsta siffrorna på en enskild månad sedan 1993. Insiders har nettoköpt aktier till ett värde av 480 miljoner kronor på Stockholmsbörsen i maj.

Historiska data visar att insiders under perioden 1994-2009 i genomsnitt haft en avkastning på 40 procent över börsen, skriver Di.

Table

Tyck till