1515

Torsdagstips för börsen

Köp B&B Tools och sälj Gunnebo. De rekommendationerna ger Veckans Affärer i torsdagens tidning.

VA skriver att industrikomponenttillverkaren B&B Tools är en aktie investerarna skytt under lågkonjunkturen, på grund av bolagets aggressiva förvärvsstrategi under den förra högkonjunkturen, vilket medförde hög belåningsgrad.

Bolaget har därför tappat 80 procent av börsvärdet. Medan kollegerna återhämtat sig ordentligt har B&B Tools aktie knappt tagit igen hälften.

Bolaget har drabbats aningen hårdare av lågkonjunkturen, men till aktiens fördel talar låga förväntningar och en attraktiv värdering.

Normalt bör man vara vaksam med bolag som släpar efter sin sektor, skriver tidningen. Slutsatsen är dock att så inte är fallet med B&B Tools, menar tidningen och rekommenderar köp.

VA rekommenderar dessutom sina läsare att sälja säkerhetskoncernen Gunnebo.

Trots besparingar är vinsten för låg i förhållande till dagens börskurs. Bolaget har en allt för diversifierad produktion, vilket gör att bolaget riskerar att tappa fokus. Ledningen har inlett arbetet med att smalna av verksamheten för att komma till rätta med bolagsstrukturen, men mycket återstår.

Tidningen tror inte att bolaget når upp till de finansiella målen för helåret och menar att bolaget är övervärderat i förhållande till det resultat som kan förväntas av bolaget.

VA rekommenderar därför sina läsare att sälja Gunnebo.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?