1515

Råvaror: Oljepriset på uppgång

Råoljan steg på tisdagsmorgonen efter att pipelinen Keystone tvingats stänga efter en läcka i en pumpstation.

Vid klockan 08.30 visade WTI-oljan i första termin en uppgång på 0:69 dollar till 101:26. Brent var samtidigt upp 0:58 dollar till 115:26.

Transcanada har stängt ned Keystone-pipelinen som länkar samman Alberta med oljelagren i Cushing, där New York- handlad olja lagras. Pipelinen transporterar 591.000 fat per dag till lagren.

"Marknadsaktörerna tittar mer på nyheter som lyfter marknaden än som sänker den nu när korrektionen är över. Det är därför den reagerar på nyheter som den här även om den inte har någon riktig effekt på leveranserna", säger Tetsu Emori, fondförvaltare vid Astmax, till Bloomberg News.

Lagren vid Cushing låg på 40 miljoner fat under veckan som avslutades den 20 maj, vilket kan jämföras med 37,6 miljoner fat för motsvarande period förra året.

Inofficiell lagerstatistik från API väntas under tisdagskvällen.

Euron stärktes mot dollarn under Asiensessionen efter stigande förhoppningar om att EU ska kunna enas om ytterligare stöd till krisdrabbade Grekland.

Marknadsaktörer noterade kommentarer från eurogrupppens ordförande Jean-Claude Juncker på måndagskvällen, där han sade att EU:s ledare kommer att besluta om ytterligare stöd till Grekland till i slutet av juni, och har uteslutit en total omstrukturering av landets skuld.

På basmetallmarknaden i London föll kopparn med 39 dollar till 9.160 dollar per ton.

"Den största motorn för metaller den senaste tiden har varit dollarn, som haft en bra återhämtning på fortsatt kvarliggande oro för den globala ekonomin. Statistik som kommit in svagare än väntat har hållit tillbaka uppgångarna", säger Xu Yongqi, analytiker vid Everbright Futures, till Bloomberg News.

Table


Innehåll från SundbornPendénAnnons

En oberoende och lösningsorienterad partner löser ert behov av modern lager och logistik

Har ni några funderingar gällande hyresavtal, lagerbehov, strategi och möjligheter kopplade till företagets logistikfastigheter? Finns behov av större, fler, nya eller flytt av lokaler på grund av tillväxt eller ändrade behov? Vilka möjligheter som finns kan en lösningsorienterad, oberoende och lyhörd fastighetskonsult svara på. 

Bakom SundbornPendén, mäklare av kommersiella ytor inom lager och logistik, finns en dynamisk duo som kan bilda ett tillitsfullt samarbete. SundbornPendén är med kunden och driver processen att uppgradera hyresavtal för logistikfastigheter från ax till limpa och är duktiga på att få fram exakt vad kunden vill ha. Nyckeln till att framgången sitter i nätverket, som har byggts upp under grundarna Kristian Sundborn och Tomas Pendén gemensamma erfarenhet från många år i branschen. 

– Vi har en unik kombination av kompetens, ambition, teknik och ett starkt nätverk, vilket gett oss ett gott rykte och återkommande kunder. Vi känner de fastighetsägare som är duktiga på att bygga moderna logistiklösningar och vår roll är att hitta en lösning som förhåller sig till rätt produkt, rätt pris och rätt läge för kunden. Vi är oberoende, ser det faktiska behovet, lösningsorienterade och ser hur man kan tänka strategiskt för att bygga en grund för hållbar tillväxt med modern lager och logistik, säger Kristian Sundborn.

Lösningsorienterade och fria från begränsningar

Eftersom SundbornPendén är en oberoende aktör finns inga begränsningar, varken interna eller externa, för att lösa det som kunden behöver. Att kunna presentera hela marknaden är bra för alla delar i affären att byta logistikfastighet.  

– Vi kan anta en större komplexitet är vad de stora bolagen kan. Det som skiljer oss är att vi inte behöver ta hänsyn till olika interna avdelningar och vi hanterar komplexa affärer med en unik effektivitet och transparens gentemot alla inblandade aktörer, säger Tomas Pendén.

Fyra nyckelpunkter där SundbornPendén tidseffektivt hjälper kunden från ax till limpa:
1. Interndialog, fastställande av kravspec, markletning - cirka 1 månad.
2. Val av samarbetspartner/fastighetsägare - cirka 1 månad.
3. Signatur och avtalsförhandling - cirka 1–2 månader beroende på kundens interna processer.
4. Signering av bygglov, markberedning, byggnation - cirka 12–18 månader där vi är med från ax till limpa.

Om SundbornPendén
SundbornPendén har arbetat med logistikfastigheter i 20 år, spetskompetens – ser till att varuägaren, hyresgästen som vill bygga sitt lager om minst 20 000 kvm går i mål inom sin tidsram, exempelvis 2 år.

sundbornpenden.se

Läs mer på vår LinkedIn

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med SundbornPendén och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?