1515

USA-börser: Gott humör på Wall Street

New York-börserna handlades upp veckans sista handelsdag. En mixad statistikskörd lyckades inte sänka börshumöret inför långhelgen. På måndag håller de amerikanska börserna helgstängt.

Vid 17.50 var Dow Jones upp 0,6 procent. Även S&P 500 steg 0,6 procent, precis som Nasdaq Composite.

Bankerna gav stöd sedan Citigroup höjt rekommendationen för sektorn till övervikt. Råvarurelaterade bolag gladde också marknaden i spåren av stigande metallpriser.

Bank of America steg 2,2 procent. Banken har initierat ett samarbete med JP Morgan och Wells Fargo för att utmana Paypal på marknaden för onlinebetalningar.

På statistikfronten steg University of Michigans index över stämningen bland de amerikanska konsumenterna något mer än väntat, medan data för privata inkomster och privatkonsumtion var i linje med analytikernas förväntningar.

Antalet nya kontrakt om köp av befintliga bostäder i USA sjönk med 11,6 procent i april, mot en väntad nedgång med 1,0 procent.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?