ANNONS:
Till Di.se
FREDAG 20 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Sveriges bästa kommun att bo i

Skånska Lomma är Sveriges bästa kommun att bo i. Sämst är Ljusnarsberg i Bergslagen, enligt tidskriften Fokus rankning för 2011.

Förra året snubblade Lomma på mållinjen och intog en andraplats i Fokus rankning. I år höll kommunen hela vägen och tog hem förstaplatsen.

Lomma, som har drygt 21.000 invånare och ligger strax norr om Malmö utmed Öresundskusten, tar hem två av fyra grenar. Kommunen är bäst för de unga och bäst att ha familj i, enligt Fokus rankning.

Tvåa på listan kommer Danderyd, norr om Stockholm, som enligt Fokus är den bästa kommunen att arbeta i. Trea kommer Ydre i Östergötland, som är bäst för de äldre.

Stockholm och Skåne är de överlägset bästa länen att bo i, enligt rankningen. Nio av de tjugo bästa kommunerna ligger i Stockholms län, fyra av de sju bästa ligger i Skåne. Fjolårets etta, Habo i Västergötland, har halkat ned till en elfteplats i årets rankning.

Av landets tre största städer är det bara Stockholm som får godkänt. Medan huvudstaden hamnar på plats 19 återfinns Malmö och Göteborg på den nedre halvan, på plats 187 respektive 196.

Längt ned på listan kommer Ljusnarsberg utanför Kopparberg, som enligt rankningen är sämst för de äldre och sämst att ha familj i. Näst längst ned kommer Oxelösund i Sörmland. Fjolårets bottenkommun Haparanda i Norrbotten kommer på plats nummer 287 av samtliga Sveriges 290 kommuner.

Table

Källa: Fokus

Tyck till