1515

Stockholmsbörsen: Kurserna lyfter på nytt

Stockholmsbörsen har återhämtat sig något efter att ha inlett dagen med ett nedställ.

SIX Generalindex var vid klockan 13.49 ned med 0,4 procent till 349 och OMX30-index sjönk 0,5 procent till 1.147. Omsättningen var 6,5 miljarder kronor.

Banksektorn gick tidigare mot strömmen men har haft en avtagande tendens fram mot eftermiddagen. SEB handlas ned 0,7 procent med de övriga tre storbankerna handlas kring knappt 0,5 procent.

Lundin Mining har fortsatt falla under dagen efter att bolaget meddelat att de slutfört sitt letande efter potentiella uppköpskandidater för bolaget. Lundin Mining meddelar att man tänker fortsätta att driva och utveckla bolagets tillgångar och aktivt söka efter tillväxtmöjligheter. Aktien rasar 17,3 procent.

Köksbolaget Nobia presenterade en detaljerad plan för att nå bolagets mål om att nå en rörelsemarginal på 10 procent. Bolaget ser en potential att förbättra rörelseresultatet med 1.000-1.300 miljoner kronor men kommer att leda till engångskostnader på 600-800 miljoner kronor. Nobia handlas ned 2,0 procent.

Mediabolaget MTG håller kapitalmarknadsdag i London idag. Under dagen fokuserar bolaget på att visa att man förblir ett tillväxtbolag. Innan presentationerna började uppgav MTG att man tecknat ett avtal med Twentieth Century Fox Television Distribution. Avtalet är det första i sitt slag i Skandinavien och omfattar sändningar av ett antal succéfilmer och framgångsrika tv-serier på bland annat Viasats skandinaviska fri-tv-kanaler. MTG handlas ned 0,4 procent.

Investmentbolaget Lundbergs redovisar ett resultat efter skatt på 3.349 miljoner kronor (809) för det första kvartalet 2011. Resultatet per aktie uppgick till 47,62 kronor (9,86). Nettoomsättningen uppgick till 5.833 miljoner kronor (5.204) medan rörelseresultatet blev 3.769 miljoner kronor (1.081). Aktien handlas upp 1,3 procent.

Investmentbolaget Melker Schörling rapporterade ett resultat efter finansnetto på 375 miljoner kronor(687) för det första kvartalet 2011. Den 25 maj var substansvärdet 184 kronor per aktie. Aktien steg 2,0 procent till 195,50 kronor.

Läkemedelsbolaget Moberg Derma handlas efter börsintroduktionen på Nasdaq OMX till en kurs om 28,50 kronor. Aktien kom in på 29 kronor.

Karolinska Development redovisade -41 miljoner kronor i resultat före skatt för första kvartalet 2011. Substansvärdet minskade till 53 kronor, jämfört med 61 kronor samma period i fjol. Aktien föll 5,0 procent.


Innehåll från RoboMarketsAnnons

Multi-asset-mäklaren RoboMarkets etablerar sig i Sverige med unik prismodell

Mats-Olof Engarås och Maximilian Ström, Managing Director respektive kundansvarig på RoboMarkets.
Mats-Olof Engarås och Maximilian Ström, Managing Director respektive kundansvarig på RoboMarkets.

Många privata investerare är sofistikerade i sin handel och letar ständigt efter de bästa möjligheterna. Nu erbjuder multi-asset-mäklaren RoboMarkets sina tjänster inom CFD- och aktiehandel på den svenska marknaden.

– Vi lanserar också en transparent prismodell med fast månadsavgift som inkluderar obegränsad handel i amerikanska aktier utan courtage samt courtagefri CFD-handel med mycket attraktiva spreadar, säger Mats-Olof Engarås, Managing Director på RoboMarkets i Sverige.

Vill du veta mer? Läs mer om RoboMarkets här

Den tidiga etableringen av nätmäklare och andra bankutmanare i Sverige har bidragit till ett väl utbrett intresse för investeringar och trading bland privatsparare. Med de senaste årens centralbanksstimulanser med hög likviditet, stort flöde av nya börsnoteringar och ”meme stocks”, eller internetfenomensaktier, har intresset för trading ökat ytterligare. Många använder sig av flera mäklare och handelsplattformar och medvetna investerare letar hela tiden efter nya möjligheter.

Efter att RoboMarkets framgångsrikt etablerat sig i ett flertal europeiska länder har snabbväxaren öppnat i Sverige. Bolaget erbjuder sina kunder exponering mot ett stort och diversifierat utbud av underliggande instrument på olika marknader till förmånliga handelsvillkor och support på svenska.

– Vårt mål är att vara flexibla och snabbrörliga för att möta marknadstrenderna. Nu fortsätter vi att utveckla och anpassa våra tjänster för att bli ett än mer attraktivt alternativ för svenska kunder, fortsätter Mats-Olof Engarås.

Kundfokuserat team

RoboMarkets lägger stor vikt vid att ha en nära dialog med sina kunder och för att erbjuda bästa möjliga kundsupport har man också rekryterat personal till kontoret i Stockholm. Kundteamet leds i dagsläget av Maximilian Ström och Mats-Olof Engarås, som tillsammans har lång erfarenhet från finanssektorn och kundfokuserade roller.

Hos RoboMarkets har kunderna tillgång till de välkända tradingplattformarna MetaTrader4 och MetaTrader5, med webbaccess och mobilapplikationer, samt den egenutvecklade plattformen R StocksTrader, som speciellt tagits fram för aktiehandel, med användarvänlighet och flexibilitet i fokus. För att möta det växande intresset för automatiserad trading erbjuds kunderna även användarvänliga verktyg för att bygga sin egen tradingrobot.

– Helhetserbjudandet med tradingplattformar, tillgängliga marknader och handelsvillkor är anpassade för att vara konkurrenskraftiga både för professionella, sofistikerade traders och för handlare med mindre erfarenhet, säger Mats-Olof Engarås.

I kombination med den unika prismodellen erbjuds nya kunder att handla utan månadsavgift fram till sista februari 2022.

Vill du veta mer? Läs mer om RoboMarkets här

Riskinformation: CFDs är komplexa instrument och innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstångseffekten. 61.41% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar CFDs via den här leverantören. Du bör överväga om du förstår hur CFDs fungerar och om du har råd att ta en sådan hög risk att förlora dina pengar. Om den med CFD förenade risken upplevs som komplicerad för dig, sök oberoende råd.

Mer från RoboMarkets

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med RoboMarkets och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?