1515

Diamyds vd hoppas - trots dödförklarat projekt

Diamyd Medicals diabetesprojekt har helt dödförklarats av analysföretaget Redeye. Men Diamyds vd griper fortfarande efter ett sista halmstrå.

Artikeln du läser är låst. Logga in eller teckna en digital prenumeration för att läsa Nordens största affärstidning.

  • Full tillgång till Di.se med nyheter och analyser
  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid
  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan
  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

Är du prenumerant? Prova att ladda om sidan och kontrollera att du är inloggad.

Saknar du en prenumeration? Bli prenumerant

Innehåll från Lifts AllAnnons

Stigande elpriser skapar intresse för energisnåla lyftverktyg

Det finns en rad sammanfallande faktorer som gör att elpriserna i Europa just nu stiger. Bland annat står råvarupriserna högre än vanligt och det är även högre priser på utsläppsrätterna. Detta har lett till att intresset för energisnåla lösningar ökar hos företagen för att spara på både miljön och spara pengar.

Orderplockare på lager och distributionscentraler handplockar ofta varor och gör repetitiva lyft upp till flera hundra gånger per dag. Dahl är ett av Sveriges ledande handelsbolag i VVS-branschen. På deras centrallager i Järfälla valde man att investera i lyfthjälpmedel från Lifts All för att förbättra de många lyften, men också för att det är en energisnål lösning som kan spara pengar på sikt. 

Från deras lager skickar de vardagligen gods till ca 3000 platser, till både kunder och butiker, och det fanns ett behov av en lyftlösning som fungerade utifrån kraven för arbetsmiljö och hållbar utveckling.

Långsiktiga och kostnadseffektiva lyftlösningar

Milan Otasevic som arbetar som gruppchef på Dahl köpte in lyftredskapet Basic från Lifts All för att göra arbetsmiljön bättre för de anställda och de såg att det var en lösning som skulle göra arbetet mer effektivt och lönsamt över tid. 

”Vi växer som företag och ökar ständigt försäljningen vilket vi är väldigt glada över, såklart. Men det innebär också ännu större påfrestning för våra anställda som arbetar med lyft dagligen. Vi var tvungna att hitta en långsiktig lösning. Det vi var ute efter var ett verktyg som kunde lyfta många olika typer av laster och fastnade för Basic som är så otroligt mångsidigt.” 

En som verkligen sett en klar förbättring efter att de installerat verktygen är Mahmoud Abiri som arbetar som ansvarigt skyddsombud på godsavdelningen och har arbetat på Dahl i över 25 år. 

”Verktyget har verkligen gjort stor skillnad i min vardag och jag känner mig friskare och orkar betydligt mer. Nu lyfter jag plastbackar upp till 25 kg utan problem. Dessutom har det gjort att många av våra varor kan levereras på bulk och vi slipper onödigt emballage.” 

Om Lifts All
Lifts All AB är en svensk leverantör och tillverkare av lyftutrustning för lager och industri. Vi har tillverkat över 10 000 lyftlösningar till våra kunder världen över. Våra skräddarsydda lyfthjälpmedel är snabba, säkra och ergonomiska. Med ett ergonomiskt lyftsystem kan företag skapa en bättre arbetsmiljö genom att ersätta manuella lyft och reducera arbetsrelaterade skador.

Lifts All AB

 

Mer från Lifts All

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Lifts All och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?