1515

USA-börser: Skuldoro driver ned New York

De amerikanska börserna noterade breda nedgångar på måndagens tidiga handel efter att S&P sänkt sina utsikter för Italiens kreditbetyg, något som satte fart på oron för skuldproblemen i Europa igen.

Vid 17.30 var Dow Jones ned 1,3 procent. S&P 500 sjönk 1,3 procent, medan Nasdaq Composite backade 1,7 procent.

Bland de mer tyngande elementen på Dow Jones storbolagslista var Caterpillar och IBM, vars aktier noterades ned 3,0 respektive 1,4 procent. Den aktie som kämpade emot i nedgångarna bäst var McDonalds som föll 0,1 procent.

Linkedin, som satte av som en raket vid börsnoteringen förra veckan med en uppgång på över 100 procent, låg ned 8,3 procent i den inledande måndagshandeln. Det har under helgen talats mycket om bolagets inledande värdering och ordet bubbla har förekommit vid ett flertal tillfällen.

Pfizer har fått godkännande av FDA för Sutent för behandling av långt framskriden cancer i bukspottskörteln. Aktien orkade dock inte med att mota den allmänna pessimismen och backade 0,8 procent.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?