1515

Egypten först i kön till EBRD-lån

I kölvattnet av de arabiska revolutionerna tänker Europeiska utvecklingsbanken (EBRD) börja låna ut pengar till Mellanöstern och Nordafrika. Egypten står först i kön.
Efter beslut på lördagen ska banken börja undersöka hur utlåningen kan utvidgas.

Artikeln du läser är låst. Logga in eller teckna en digital prenumeration för att läsa Nordens största affärstidning.

  • Full tillgång till Di.se med nyheter och analyser
  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid
  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan
  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

Är du prenumerant? Prova att ladda om sidan och kontrollera att du är inloggad.

Saknar du en prenumeration? Bli prenumerant

Innehåll från Safe SolutionsAnnons

”Vår Digitala Väktare tar bevakningsbranschen till 2.0”

Genom en innovativ säkerhetslösning vill svenska Safe Solutions gå i bräschen för bevakningsbranschens utveckling. Med sin tjänst ”Den Digitala Väktaren” skapas uppkopplad bevakning och analys i realtid, färre felutryckningar och förbättrad resurs- och kostnadseffektivitet. 

– Vi har tagit ny teknik, larmcentral- och bevakningstjänster och paketerat om dem till en tjänst för att hjälpa våra kunder att få en effektivare bevakning. Att använda kameror inom bevakningsbranschen är inget nytt, det nya vi gör är att vi ronderar med en uppkopplad kamera istället för en väktare. Vi kan exempelvis bevaka ett normalstort område på två hektar på mindre än en minut, berättar Patrik Forsberg, VD på Safe Solutions.

Med ett egenutvecklat bevakningssystem i kombination med en värmekamera har Safe Solutions skapat ett teknologiskt nytänkande inom bevakningsbranschen – Den Digitala Väktaren. Kameran placeras i regel på en 18 meter hög mast där den ronderar 360 grader i ett oregelbundet mönster dygnet runt och övervakar stora områden, upp till flera hektar. Om en inkräktare passerar larmgränsen följer vår operatör vad som sker och ser till att rätt åtgärder vidtas direkt. Vid konstaterade brott kontaktas alltid polis. För att underlätta för utryckande polis i deras arbete kan Den Digitala Väktaren följa inkräktare upp till 1 000 meter och därmed guida polisen till rätt plats, förklarar Patrik Forsberg. 

– Tack vare att vi använder värmekamera som är kopplad till vår egenutvecklade analys är bilden likadan oavsett väder- och ljusförhållanden. Via appen kan du enkelt larma av/på, administrera larmtider, behöriga personer med mera Du kan även använda värmekameran för att mäta temperatur i exempelvis brännbart material.

Den Digitala Väktaren är enkel att installera och komplettera med fler kameror vid behov.

– Vår målsättning är och har varit att skapa en flexibel helhetslösning som fungerar för våra kunders ökande säkerhetsbehov, dygnet runt. Vi kan även erbjuda ett kostnadseffektivt upplägg med månadshyra, det gör att du slipper investera en större engångskostnad och kostnaden är fullt avdragsgill som driftskostnad, avslutar Patrik Forsberg.

Om Safe Solutions 

Safe Solutions tjänst Den Digitala Väktaren övervakar stora uteområden med ronderande värmekamera som via egenutvecklad analys och VMS skickar larm till vår helt nybyggda kameracentral. Säkerhet som tjänst innebär att vi blir din totala tjänsteleverantör gällande säkerhet och övervakning av din verksamhet. 

Kontaktinformation: 040-184910, www.safesolutionsab.com. 

Se vår film om Den Digitala Väktaren och läs mer om oss 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Safe Solutions och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?