1515

USA-börser: Terminerna visar på svajig öppning

Terminerna för de ledande USA-indexen pendlade kring nollstrecket inför att börshandeln i New York inleds på onsdagen.

Stöd kom bland annat från starka rapporter av Dell och Deere, samtidigt som fortsatt oro över situationen i Grekland höll tillbaka humöret.

"Marknaden är lättad över att Dell inte bekräftade Hewlett-Packards svaga prognos från gårdagen", sade Radu Margoses, handlare på Newedge Group i Zurich, till Bloomberg News.

Dell rusade i förhandeln efter att under tisdagskvällen redovisat ett resultat som klart överträffade analytikernas förväntningar. Datortillverkaren lämnade samtidigt en prognos om högre resultat- och försäljningstillväxt under innevarande räkenskapsår jämfört med föregående år.

Även Volvokonkurrenten Deere rapporterade ett resultat som var bättre än analytikernas beräkningar, samt höjde resultatprognosen för innevarande räkenskapsår. Deere höjde dessutom sin prognos för utrustningsförsäljning till en uppgång på 21-23 procent, från tidigare 18-20 procent för helåret.

Lika glatt var det inte för kontorsvaruhuskedjan Staples som backade i förhandeln efter att på onsdagseftermiddagen sänkt sin helårsprognos.

I eftermiddag väntas ingen tung makrostatistik, men i kväll publiceras protokollet från Federal Reserves senaste policymöte. Enligt ekonomerna vid Barclays Capital i New York kommer protokollet att visa att ofördelaktigt väder, lägre export och en nedgång i regeringens försvarsutgifter tillfälligt höll nere ekonomin.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?