1515

USA-börser: Svaga siffror och tekniksektorn tynger

De amerikanska börserna fortsatte att visa röda siffror på tisdagen cirka en timme innan stängning. Det var främst teknikintensiva aktier som pressade marknaden, efter en svag prognos från Hewlett-Packard.

 Marknadshumöret fick sig även en känga av klart sämre bostadsstatistik än väntat och svag industriproduktion.

Vid klockan 21.00 var Dow Jones ned 0,6 procent. Det bredare S&P 500 backade 0,2 procent, medan Nasdaq Composite var ned med 0,1 procent.

Bostadsbyggandet i USA sjönk 10,6 procent i april, jämfört med månaden före. Analytiker hade räknat med att byggandet skulle ha stigit med 3,6 procent.

Antalet bygglov sjönk samtidigt med 4,0 procent. Här pekade förväntningarna på en mindre uppgång om 0,9 procent.

Hewlett-Packard tidigarelade sin rapport för det andra kvartalet med en dag på grund av den interna promemoria från Hewlett Packards vd Leo Apotheker som läckte ut till media på måndagskvällen, där han beskrev det pågående, tredje, kvartalet som tufft och utmanande.

Under tisdagseftermiddagen redovisade Hewlett-Packard ett justerat resultat per aktie på 1:24 dollar för det andra kvartalet, att jämföra med Bloomberg News konsensusprognos på 1:21 dollar. Bolaget sänkte dock vinstprognosen för det tredje kvartalet till 1:08 dollar per aktie, jämfört med väntade 1:23 dollar. Flera institut har under tisdagen sänkt sin rekommendation på bolaget. Aktien är ned 7,8 procent.

En annan tungviktare som tyngde var Caterpillar med en nedgång på 3,7 procent.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?