1515

USA-börser: Avvaktande inför räntebesked

De amerikanska börserna öppnade kring oförändrat på onsdagen.

Marknaden inväntade Federal Reserves räntebesked i kväll, som för första gången åtföljs av en pressträff med Ben Bernanke.

Vid 16.25 var Dow Jones upp 0,1 procent till noteringen 12.610. Det bredare S&P 500 backade 0,1 procent till 1.346 medan Nasdaq Composite var oförändrad vid 2.847.

Omsättningen på New York Stock Exchange var 180 miljoner aktier, medan den var 460 miljoner aktier på Nasdaq.

"Vi ser ganska hälsosamma signaler. En kombination av bättre makrostatistik, starka rapporter och nya rekordnoteringar för marknaden. Bolagen tjänar pengar och är beredda att återinvestera dem i verksamheten. De visar förtroende över den ekonomiska utvecklingen och sin egen förmåga att dra nytta av den", sa Paul Zemsky, handelschef på ING Investment Management till Bloomberg News.

Boeing steg 2,2 procent. Flygplanstillverkaren redovisade ett resultat på 0,78 dollar per aktie, mot väntade 0,70 dollar. Bolaget upprepade samtidigt sina prognoser för helåret 2011.

ConocoPhillips sjönk 2,8 procent efter att ha rapporterat under analytikernas förväntningar. Produktionen för det första kvartalet föll 6,9 procent efter flera oplanerade stopp ibland annat Libyen. Stigande oljepriser gjorde dock att försäljningen ökade med 44 procent jämfört med samma kvartal föregående år. Bolaget drog med sig andra oljebolag ned.

Whirlpool steg 0,9 procent. Electrolux konkurrent presterade ett resultat som låg långt över marknadens förväntningar under det första kvartalet. Resultatet uppgick till 2,17 dollar per aktie, mot förväntade 1:64 dollar.

Rockwell Automation rasade 11,3 procent. Bolaget, som konkurrerar med ABB inom automation, redovisade ett resultat som var något bättre än väntat. Dessutom justerade bolaget upp sina prognoser för 2011 till en vinst per aktie i intervallet 4,40-4,60 dollar och en försäljning på mellan 5,7- 5,8 miljarder dollar. Tidigare prognoser var en vinst per aktie i intervallet 4,30-4,60 dollar och en försäljning på 5,5-5,7 miljarder dollar. Marknaden hade dock förväntat sig mer.

Johnson & Johnson har beslutat att förvärva Synthes, som står för nästan 50 procent av försäljningen av plattor och skruvar som används vid benfrakturer, för 21,3 miljarder dollar.

På centralbanksfronten väntar marknaden spänt på Federal Reserves räntebesked i kväll, som nu för första gången återföljs av en pressträff med Fed-chefen Ben Bernanke. Det råder total enighet om att Fed inte kommer att röra styrräntan. Men majoriteten av analytikerna i Bloomberg News prognosenkät tror att centralbanken kommer att stryka formuleringen om låga räntor under en "utdragen period".

Dessutom spekuleras det i att centralbanken delger att det inte blir fler rundor av kvantitativa lättnader samt att det nuvarande programmet för köp av statspapper avslutas i juni, vilket i så fall är enligt plan.

På statistikfronten visade data från US Census Bureau att orderingången på varaktiga varor i USA steg med 2,5 procent i mars, jämfört med månaden före. Det var något högre jämfört med analytikernas förväntningar om en uppgång på 2,3 procent, enligt Bloomberg News estimatsammanställning.

På obligationsmarknaden var tioåringen upp 4 punkter till 3,34 procent.


Innehåll från XenitAnnons

Virtuella skrivbord, lösningen för den hybrida arbetsplatsen

Xenits medarbetare Isabella Sinik Tinnberg och Jimmy Dao
Xenits medarbetare Isabella Sinik Tinnberg och Jimmy Dao

Allt fler företag har efter pandemin öppnat upp för en hybrid arbetsplats där medarbetarna kan mixa kontor- och hemmaarbete som de själva önskar. Den ökade friheten att kunna arbeta varifrån man vill ställer nya krav på företags IT. Krav som många företag saknar digitala lösningar för att möta.

– För två år sedan kunde ingen förutspå hur otroligt viktigt det skulle bli för företag att erbjuda en säker och enkel distansarbetsplats i molnet. När allt fler nu går mot att erbjuda sina medarbetare en hybrid arbetsplats även efter pandemin måste företag investera i rätt teknologier med bättre förutsättningar för ökad flexibilitet. Där är virtuella skrivbord en väldigt bra lösning för många. Virtuella skrivbord leder till flexibilitet och skalbara kostnader för verksamheten utan att tumma på medarbetarnas upplevelse eller säkerhet, säger Linus Lindström, vd på Xenit.

Xenit är ett av de främsta företagen i Sverige inom virtuella skrivbord i Microsoft Azure. Ett virtuellt skrivbord är ett skrivbord som man kan komma åt var som helst, när som helst och från vilken enhet som helst med alla program och applikationer man behöver i sitt arbete.

Läs mer om Xenits tjänst för virtuella skrivbord. 

– Det är viktigt att erbjuda sina medarbetare ett flexibelt arbetssätt och samtidigt skydda sin organisations data, applikationer, enheter och nätverk från cyberhot.  Med virtuella skrivbord i Azure får användarna ökad frihet i hur de vill arbeta samtidigt som verksamhetens IT får skalbara kostnader, ökad säkerhet och centralstyrda tillgångar. Virtuella skrivbord har även en positiv påverkan på verksamheters hållbarhetsarbete, dels genom molnbaserade lösningar, och dels genom att livslängden på enheterna förlängs med upp till 40%, fortsätter Linus Lindström, vd på Xenit.

Xenit är guldpartner till Microsoft som erbjuder en flexibel Virtual Desktop Infrastructure plattform i molnet. En plattform som ska kunna tillgodose så gått som alla användarscenarion.

– I Sverige bygger vi världens mest hållbara datacenters, det gör vi för att med rätt teknik kan vi tillsammans accelerera omställningen till en mer hållbar framtid. Med Microsoft som din molnpartner är du säker på att ditt val är hållbart, därför gläder det mig att Xenit är en samarbetspartner som nyttjar Microsofts molnplattform för att skapa nya affärsmöjligheter för svenska företag, säger Therése Treutiger, Director Global Partner Solutions & Innovation

Gratis guide: Så löser du 6 IT-utmaningar för morgondagens flexibla arbetsplats

 

Mer från Xenit

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Xenit och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?