1515

Råvaror: Metallpriserna faller

Både olja och basmetaller noterades ned på tisdagen.

Vid klockan 08.45 visade WTI-oljan en nedgång på 0,78 dollar till 111,50 dollar per fat, medan Brentoljan föll 0,13 dollar till 123,53.

Khalid al-Falih, vd för det Saudiarabiska statliga oljebolaget Aramco, säger att Saudiarabien inte är bekvämt med dagens oljepriser och att det kommer att fortsätta åtsidohålla en "väsentlig krockkudde" av reservkapacitet på mellan 3 till 4 miljoner fat per dag.

"Givet den senaste tidens händelser i vissa delar av mellanöstern har Saudiarabiens reservkapacitet varit kritiskt för att försäkra konsumenterna om att leveranserna inte kommer att störas", säger Khalid al-Falih till Bloomberg News.

"Råvaror börjar se övervärderade ut så folk har börjat ta vinst vid de här nivåerna. Främst tittar man på valutamarknaden för att få vägledning", säger Tetsu Emori, råvaruförvaltare vid Astmax, till Bloomberg News.

Dollarindexet steg med 0,3 procent under morgonen vilket är den första uppgången på sex dagar. Sedan årsskiftet har indexet fallit med 6,1 procent.

Under sen kväll väntas den inofficiella lagerrapporten från API som speglar den amerikanska lagersituationen för råolja och produkter. Den föregår sedvanligt den officiella rapporten från energidepartementet som väntas under onsdagen. Analytiker som tillfrågats av Bloomberg News räknar i snitt med att lagren av råolja ska ha ökat med 0,7 miljoner fat.

För bensinen väntas en lagerminskning om drygt 0,9 miljoner fat medan destillatlagren väntas ha stigit med 0,4 miljoner fat.

På basmetallmarknaden i London var det breda nedgångar i samtliga metaller. Kopparn tappade 272 dollar till 9.433 dollar per ton.

Enligt insatta källor som Bloomberg News talat med har Kina infört kapitalmål för landets fem största banker som ligger över miniminivån på 11,5 procent efter oro för att kreditriskerna kan komma att stiga.

"Råvaror handlas ned på bred front och utsikterna för ytterligare åtstramningar i Kina väger på sentimentet. Det ligger också en del oro inför Federal Reserves möte och vilken ställning de kommer att ta när det gäller den monetära politiken", säger Lu Wei, analytiker vid Jiangsu Holly Futures, till Bloomberg News.

Table


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?