1515

USA-börser: Starka rapportter lyfte kurserna

De amerikanska börserna steg på tisdagen. Flera starka rapporter bidrog till att återhämta måndagens fall, efter att Standard & Poors sänkt utsikterna för USA:s kreditbetyg till negativa från tidigare positiva.

Vid stängning var Dow Jones upp 0,5 procent till noteringen 12.267. Det bredare S&P 500 ökade 0,6 procent till 1.313, medan Nasdaq Composite steg 0,4 procent till 2.745.

Omsättningen på New York Stock Exchange var 830 miljoner aktier, medan den var 1,7 miljarder aktier på Nasdaq.

"Marknaden drivs av rapporter för tillfället, och en del av kommentarerna från bolagen är inte så illa som vi hade väntat oss. IBM och Intel kommer att ge viss klarhet i kväll", sade Kim Caughey Forrest, aktieanalytiker vid Fort Pitt Capital till Market Watch.

Efter stängning kommer IBM, Intel, Yahoo och Juniper Networks med kvartalsrapporter.

Johnson & Johnson ökade 3,7 procent. Bolaget lämnade en vinstprognos som överträffade analytikernas förväntningar för 2011 i samband med rapporten för det första kvartalet.

Texas Instrument backade 0,7 procent efter att ha gjort tvärt om och lämnat en prognos för det andra kvartalet som understeg analytikernas förväntningar.

Paccar avancerade 3,7 procent. Bolaget redovisade ett resultat som överträffade analytikernas förväntningar och höjde sin prognos för den totala Class 8-lastbilsmarknaden i Nordamerika för helåret 2011 till 200.000-220.000 fordon, i samband med kvartalsrapporten på tisdagen. Tidigare prognos var 180.000-200.000 enheter. Prognosen för den europeiska marknaden upprepades.

Goldman Sachs sjönk 1,2 procent. Banken överträffade analytikernas förväntningar och redovisade ett resultat på 1:56 dollar per aktie mot väntade 0:81 dollar, enligt Bloomberg News estimatsammanställning.

Caterpillar steg 2,1 procent. Verkstadsbolaget var dagens vinnare på Dow Jones bland bolagen som inte rapporterade.

Vidare har Nasdaq OMX och Intercontinentalexchange, ICE, lämnat ett uppdaterat förvärvsavtal till styrelsen i Nyse Euronext som är förenligt med nuvarande villkor från konkurrerande Deutsche Börse. Dessutom erbjuder Nasdaq OMX och Nyse Euronext att betala en omvänd straffavgift på 350 miljoner dollar om affären inte får nödvändiga konkurrens- och myndighetsgodkännanden.

På makroagendan visade statistik från USA:s handelsdepartement att bostadsbyggandet steg 7,2 procent i mars, jämfört med månaden före, till en säsongsjusterad årstakt på 549.000 bostäder. Analytiker hade räknat med att byggandet skulle ha stigit med 8,6 procent, till en årstakt på 520.000 bostäder, enligt Bloomberg News snittprognos.

Antalet bygglov steg 11,2 procent, jämfört med en väntad ökning på 1,1 procent.

Johnson Redbooks index visade att den amerikanska detaljhandeln i jämförbara butiker steg 5,1 procent vecka 15, som avslutades den 16 april, jämfört med motsvarande period ett år tidigare.

På eftermiddagen sade USA:s finansminister Timothy Geithner att ett "brett konsensus" börjar framträda i USA:s kongress vad gäller minskade budgetunderskott och att chanserna för en uppgörelse har förbättrats, då han intervjuades i CNBC och Bloomberg News.

På obligationsmarknaden var tioåringen ned 2 punkter till 3,36 procent.

Ericsson noterades 9 öre högre än vid börsens stängning i Stockholm.


Innehåll från XenitAnnons

Virtuella skrivbord, lösningen för den hybrida arbetsplatsen

Xenits medarbetare Isabella Sinik Tinnberg och Jimmy Dao
Xenits medarbetare Isabella Sinik Tinnberg och Jimmy Dao

Allt fler företag har efter pandemin öppnat upp för en hybrid arbetsplats där medarbetarna kan mixa kontor- och hemmaarbete som de själva önskar. Den ökade friheten att kunna arbeta varifrån man vill ställer nya krav på företags IT. Krav som många företag saknar digitala lösningar för att möta.

– För två år sedan kunde ingen förutspå hur otroligt viktigt det skulle bli för företag att erbjuda en säker och enkel distansarbetsplats i molnet. När allt fler nu går mot att erbjuda sina medarbetare en hybrid arbetsplats även efter pandemin måste företag investera i rätt teknologier med bättre förutsättningar för ökad flexibilitet. Där är virtuella skrivbord en väldigt bra lösning för många. Virtuella skrivbord leder till flexibilitet och skalbara kostnader för verksamheten utan att tumma på medarbetarnas upplevelse eller säkerhet, säger Linus Lindström, vd på Xenit.

Xenit är ett av de främsta företagen i Sverige inom virtuella skrivbord i Microsoft Azure. Ett virtuellt skrivbord är ett skrivbord som man kan komma åt var som helst, när som helst och från vilken enhet som helst med alla program och applikationer man behöver i sitt arbete.

Läs mer om Xenits tjänst för virtuella skrivbord. 

– Det är viktigt att erbjuda sina medarbetare ett flexibelt arbetssätt och samtidigt skydda sin organisations data, applikationer, enheter och nätverk från cyberhot.  Med virtuella skrivbord i Azure får användarna ökad frihet i hur de vill arbeta samtidigt som verksamhetens IT får skalbara kostnader, ökad säkerhet och centralstyrda tillgångar. Virtuella skrivbord har även en positiv påverkan på verksamheters hållbarhetsarbete, dels genom molnbaserade lösningar, och dels genom att livslängden på enheterna förlängs med upp till 40%, fortsätter Linus Lindström, vd på Xenit.

Xenit är guldpartner till Microsoft som erbjuder en flexibel Virtual Desktop Infrastructure plattform i molnet. En plattform som ska kunna tillgodose så gått som alla användarscenarion.

– I Sverige bygger vi världens mest hållbara datacenters, det gör vi för att med rätt teknik kan vi tillsammans accelerera omställningen till en mer hållbar framtid. Med Microsoft som din molnpartner är du säker på att ditt val är hållbart, därför gläder det mig att Xenit är en samarbetspartner som nyttjar Microsofts molnplattform för att skapa nya affärsmöjligheter för svenska företag, säger Therése Treutiger, Director Global Partner Solutions & Innovation

Gratis guide: Så löser du 6 IT-utmaningar för morgondagens flexibla arbetsplats

 

Mer från Xenit

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Xenit och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?