1515

USA-börser: Rapportbolag drar kurserna

De amerikanska börserna öppnade uppåt på tisdagen. Några starka rapporter bidrog till att återhämta måndagens fall, efter att Standard & Poors sänkt utsikterna för USA:s kreditbetyg till negativa från tidigare positiva.

Klockan 16.15 var Dow Jones upp 0,3 procent till noteringen 12.234. Det bredare S&P 500 ökade 0,2 procent till 1.308, medan Nasdaq Composite steg 0,1 procent till 2.739.

Omsättningen på New York Stock Exchange var 150 miljoner aktier, medan den var 300 miljoner aktier på Nasdaq.

"Marknaden har visat sig vara mycket motståndskraftig. Ekonomin är bättre än vad många tror och dagens bostadsstatistik såg ganska bra ut", sade Burt White chefsinvesterare på LPL Financial Corporation till Bloomberg News.

Johnson & Johnson ökade 3,0 procent. Bolaget lämnade en vinstprognos som överträffade analytikernas förväntningar för 2011 i samband med rapporten för det första kvartalet.

Texas Instrument backade 0,3 procent efter att ha gjort tvärt om och lämnat en prognos för det andra kvartalet som understeg analytikernas förväntningar.

Paccar avancerade 4,2 procent. Bolaget redovisade ett resultat som överträffade analytikernas förväntningar och höjde sin prognos för den totala Class 8-lastbilsmarknaden i Nordamerika för helåret 2011 till 200.000-220.000 fordon, i samband med kvartalsrapporten på tisdagen. Tidigare prognos var 180.000-200.000 enheter. Prognosen för den europeiska marknaden upprepades.

Goldman Sachs var upp 0,4 procent. Banken överträffade analytikernas förväntningar och redovisade ett resultat på 1:56 dollar per aktie mot väntade 0:81 dollar, enligt Bloomberg News estimatsammanställning.

Vidare har Nasdaq OMX och Intercontinentalexchange, ICE, lämnat ett uppdaterat förvärvsavtal till styrelsen i Nyse Euronext som är förenligt med nuvarande villkor från konkurrerande Deutsche Börse. Dessutom erbjuder Nasdaq OMX och Nyse Euronext att betala en omvänd straffavgift på 350 miljoner dollar om affären inte får nödvändiga konkurrens- och myndighetsgodkännanden.

På makroagendan visade statistik från USA:s handelsdepartement att bostadsbyggandet steg 7,2 procent i mars, jämfört med månaden före, till en säsongsjusterad årstakt på 549.000 bostäder. Analytiker hade räknat med att byggandet skulle ha stigit med 8,6 procent, till en årstakt på 520.000 bostäder, enligt Bloomberg News snittprognos.

Antalet bygglov steg 11,2 procent, jämfört med en väntad ökning på 1,1 procent.

Johnson Redbooks index visade att den amerikanska detaljhandeln i jämförbara butiker steg 5,1 procent vecka 15, som avslutades den 16 april, jämfört med motsvarande period ett år tidigare.

På eftermiddagen sade USA:s finansminister Timothy Geithner att ett "brett konsensus" börjar framträda i USA:s kongress vad gäller minskade budgetunderskott och att chanserna för en uppgörelse har förbättrats, då han intervjuades i CNBC och Bloomberg News.

Efter stängning kommer IBM, Yahoo, Intel och Juniper Networks med kvartalsrapporter.

På obligationsmarknaden var tioåringen ned 1 punkt till 3,37 procent.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?