1515

USA-börser: Terminerna pekar på tapp

Terminerna för de ledande USA- indexen pekar nedåt inför att börshandeln i New York ska inledas på veckans första handelsdag.

De amerikanska börserna väntas därmed gå i samma riktning som de ledande börserna i Europa, som tillbringat dagen under nollstrecket efter förnyad oro för europeriferin i allmänhet och för en grekisk omstrukturering i synnerhet.

Sett till enskilda aktier som kan hamna i fokus under måndagens handelssession återfinns Johnson & Johnson efter att Synthes, som står för nästan 50 procent av försäljningen av plattor och skruvar som används vid benfrakturer, bekräftat att bolagen för fusionssamtal. Wall Street Journal skrev på fredagen att Johnson & Johnson är i förhandlingar om att förvärva Synthes för omkring 20 miljarder dollar.

Bland andra aktier som kan komma att uppta marknadens intresse återfinns Citigroup och Eli Lilly, som båda under eftermiddagen öppnat resultatböckerna för det första kvartalet.

Citigroups resultat per aktie var marginellt högre än

analytikernas förväntningar samtidigt som försäljningen var något under.

Eli Lillys rapport överträffade analytikernas förväntningar både avseende resultat och försäljning, samtidigt som bolaget höjde sin försäljningsprognos och upprepade sin resultatprognos för 2011.

"Folk väntar på resultatutfallen. Utsikterna är ännu viktigare än siffrorna för föregående kvartal. Analytikernas förväntningar har dragits upp för långt och för fort igen ", säger en fondförvaltare till Bloomberg News.

Efter stängning kommer Texas Instruments med sin rapport för det första kvartalet.

Veckans makroagenda är i hög grad inriktad på rapporter om bostadsmarknaden. På måndagen publiceras NAHB:s konfidensindikator för hustillverkare för april klockan 16.00, på tisdagen kommer statistik över bostadsbyggandet i mars, på onsdag presenteras data över försäljning av befintliga bostäder i mars och på torsdag kommer husprisdata från FHFA för februari.

På måndagen står vidare en rad Fedledamöter på talarlistan för att eventuellt lägga fram några sista inlägg innan den "tysta perioden" inför FOMC-mötet den 27 april inleds.

Table


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?