1515

USA-börser: Kina väntas dämpa

Terminerna för de ledande USA-indexen indikerar en något oregelbunden öppning när handeln i New York ska inledas på tisdagen, påverkat av Kinas centralbanks beslut att höja räntorna i ett försök att dämpa inflationen.

Kinas centralbank höjning skapade oro för lägre efterfrågan i landet och gav press nedåt på Europabörserna.

Market Watch skriver att det kommer att vara svårt att få fram ett positivt sentiment under tisdagen efter att de kinesiska myndigheterna visat att de verkligen vill lägga band på inflationen.

På aktiemarknaden var Avon Products ned i förhandeln efter att ha öppnat resultatböckerna för det fjärde kvartalet och där kommit med ett resultat som var sämre än väntat.

Vidare kan rapporterande Steris komma att gå svagt i spåren av en sänkt försäljningsprognos efter lägre leveranser för produkten System 1E. Nu spår bolaget en försäljningstillväxt på 2 procent jämfört med tidigare prognos om 5 procent, däremot upprepades resultatprognosen för helåret.

Världens största ståltillverkare Arcelormittal steg närmare 5 procent i förhandeln efter att ha lämnat positiva prognoser för 2011 och stigit på börser runt om i Europa.

På den amerikanska statistikfronten är det relativt lugnt under tisdagen. Innan börsöppningen visade index från NFIB, National Federation of Individual Business, att det ekonomiska förtroendet bland amerikanska småföretag förbättrades i januari jämfört med månaden före.

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?